Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, με τις ανησυχίες για την πορεία της China Evergrande Group στο Χονγκ Κονγκ, να επηρεάζει την εμπιστοσύνη που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες από τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, ο ευρύτερος δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,35%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,46%, ενώ ο Shenzhen Component έκλεισε με οριακές διακυμάνσεις. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε 1,05% ενώ ο δείκτης Topix έχασε 0,76%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε ελαφρώς υψηλότερα, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,22%.

Στο επίκεντρο σήμερα ξαναβρέθηκε η μετοχή της China Evergrande, η οποία απέτυχε να καταλήξει σε συμφωνία με την Hopson Development Holdings, προκειμένου να πουλήσει μέρος της μονάδας υπηρεσιών της. Η Hopson ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες απέτυχαν για την αγορά 50,1% των μετοχών της Evergrande Property Services, με την Evergrande να επιβεβαιώνει τη λύση της συμφωνίας. Μετά τις ανακοινώσεις μάλιστα, οι μετοχές της China Evergrande υποχώρησαν πάνω από 10%, ενώ οι μετοχές της Hopson σημείωσαν πάνω από 5% κέρδη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές