Σταθερά σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μπορεί να επιτρέπει τις διορθωτικές κινήσεις και πρωτίστως εκείνες που στοχεύουν στην κατοχύρωση κερδών, αλλά δείχνει να μην αφήνει τις πιέσεις να αμφισβητήσουν την παραμονή του πάνω από τις 900 μονάδες.

Έτσι, ο γενικός δείκτης κινείται αυτήν την ώρα στις 904,20 μονάδες, με απώλειες 0,44%.

Επί της ουσίας οι αγοραστές δείχνουν να κοντοστέκονται σήμερα προκειμένου να ζυγίσουν τις αντοχές και τις νέες ισορροπίες στην αγορά μετά τη διάσπαση των 895 μονάδων, αλλά και να επιτρέψουν σε αρκετά χαρτοφυλάκια να πάρουν μέρος των κερδών του προηγούμενου διαστήματος. Άλλωστε, χωρίς να έχει προχωρήσει σε μεγάλες κινήσεις, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη άνω του 4% από την αρχή του Οκτωβρίου, μετά μάλιστα από έναν άκρως αρνητικό Σεπτέμβριο.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο το ΧΑ συντηρεί σε ισχύ τα θετικά μηνύματα που έδωσε στη χθεσινή συνεδρίαση, με τους αναλυτές να θεωρούν ότι το ανοδικό σενάριο έχει πλέον πολύ καλές πιθανότητες. Καύσιμα μπορεί επίσης να δώσει και η αυριανή αξιολόγηση του οίκου S&P για την ελληνική οικονομία, με την αγορά να περιμένει μια θετική γνώμη.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Jumbo, Coca Cola, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ και Τέρνα Ενεργειακή δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις καθώς καταγράφουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%. Σε αρνητικά εδάφη είναι και η πλειονότητα των τίτλων, με μόλις τις Εθνική, Λάμδα και Eurobank, στον FTSE 25, να δοκιμάζουν δειλά δειλά τα θετικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες