Ελαφρώς διορθωτικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μετά από ένα μίνι σερί από τις 884 μονάδες έως τις 908 μονάδες χτες, αφομοιώνει τα επίπεδα στα οποία ξαναβρέθηκε μετά από σχεδόν ένα μήνα.

Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,26% στις 905,80 μονάδες, με τον τζίρο να είναι και σήμερα ικανοποιητικός, στα 5 εκατ. ευρώ.

Εάν η σημερινή διόρθωση αποδειχθεί ελεγχόμενη, τότε θα μετατραπεί και στη «μαγιά» για τη δοκιμασία του επόμενου στόχου, που δεν είναι άλλος από την αντίσταση των 913 μονάδων και τις το άνω εύρος της συσσώρευσης των 920 μονάδων. Βέβαια, το αρνητικό διεθνές κλίμα δεν βοηθά στην παρούσα το ΧΑ να αναλάβει μεγαλύτερο ρίσκο, εντούτοις έχει δείξει ήδη ότι τελευταία διαθέτει και τις αντοχές και τις άμυνες που απαιτούνται για να διαχειριστεί τους εξωτερικούς κλυδωνισμούς.

Μέχρι να εκδηλωθεί επομένως η επόμενη κίνηση, δεν αποκλείονται κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, με το ενδιαφέρον να εστιάζει στο αν η ρευστότητα που θα εξασφαλιστεί αποτελέσει το καύσιμο για τη διάσπαση της πολύμηνης συσσώρευσης των 830-920 μονάδων. Καύσιμα μπορεί επίσης να δώσει και η αυριανή αξιολόγηση του οίκου S&P για την ελληνική οικονομία, με την αγορά να περιμένει μια θετική γνώμη.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Ελλάκτωρ και ΔΕΗ δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, καταγράφοντας απώλειες 1,81% και 1% αντίστοιχα, με τις Jumbo, Motor Oil, Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Eurobank και ΟΤΕ να βρίσκονται επίσης σε αρνητικά εδάφη.

Μικρές στηρίξεις δίνουν οι: Εθνική, Βιοχάλκο, Alpha Bank και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders