Ολοένα και περισσότερες εταιρείες στις ΗΠΑ επιβάλουν τον εμβολιασμό για τους εργαζόμενούς τους, καθώς πολλά στελέχη της λεγόμενης C-suite εξακολουθούν να φοβούνται πώς τυχόν περαιτέρω εστίες Covid θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα του CNBC Global CFO Council για το τέταρτο τρίμηνο του 2021, οι επικεφαλής οικονομικοί διευθυντές θεωρούν την πανδημία ως τον μεγαλύτερο εξωτερικό παράγοντα κινδύνου που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τους.

Είναι το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, κατά το οποίο η Covid-19 κατατάσσεται ως ως ο μεγαλύτερος εξωτερικός παράγοντας κινδύνου από τα μέλη του Συμβουλίου CFO Global CFO , τα οποία εκπροσωπούν μερικές από τις μεγαλύτερες δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες στον κόσμο. Η έρευνα του τέταρτου τριμήνου διεξήχθη από 20-29 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει απαντήσεις από 35 μέλη του Συμβουλίου.

Στα δύο πρώτα τρίμηνα του 2021, τα μέλη του CNBC Global CFO Council κατέταξαν τις κυβερνοεπιθέσεις και τον πληθωρισμό, αντίστοιχα, ως τους μεγαλύτερους εξωτερικούς παράγοντες κινδύνου.

Εν τω μεταξύ, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε όλους τους ομοσπονδιακούς εργαζομένους και εργολάβους να εμβολιαστούν και ζήτησε από ιδιώτες εργοδότες με 100 ή περισσότερους εργαζόμενους να απαιτούν από τους εργαζόμενους να εμβολιάζονται ή να ελέγχονται κάθε εβδομάδα.

Αυτή η εντολή θα καλύψει 100 εκατομμύρια Αμερικανούς εργαζόμενους και θα ισχύει για περίπου τα δύο τρίτα όλων των υπαλλήλων των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Πολλές εταιρείες έχουν υιοθετήσει την εντολή του Μπάιντεν, και μάλιστα κάποιες εξ αυτών λένε στους εργαζόμενους ότι θα απολυθούν αν δεν συμμορφωθούν. Η έρευνα του CNBC διαπιστώνει ότι η πλειοψηφία των CFO των ΗΠΑ (80%) λένε ότι ”υποστηρίζουν πλήρως” την εντολή της κυβέρνησης Μπάιντεν, ενώ λιγότερο από το ένα τέταρτο (15%) δήλωσαν ότι είναι εντελώς αντίθετοι.

Η IBM είπε στους Αμερικανούς υπαλλήλους αυτήν την εβδομάδα ότι πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως έως τις 8 Δεκεμβρίου αλλιώς θα τεθούν σε αναστολή εργασίας χωρίς να πληρώνονται.

Οι American Airlines , Alaska Airlines και JetBlue Airways διέταξαν όλοι τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν μετά την εντολή του Μπάιντεν , ενώ η United Airlines είπε στους 67.000 Αμερικανούς υπαλλήλους της τον Αύγουστο ότι έπρεπε να εμβολιαστούν μέχρι το φθινόπωρο, αλλιώς θα απολυθούν. Η εταιρεία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι μόλις 320 εργαζόμενοι δεν το έκαναν.

Την Τετάρτη, η διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, Rochelle Walensky, δήλωσε ότι τα κρούσματα και οι νοσηλείες μειώθηκαν κατά μέσο όρο την περασμένη εβδομάδα σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά οι θάνατοι είναι σταθεροί σε 1.400 την ημέρα. Περισσότεροι από 700.000 Αμερικανοί έχουν πεθάνει από την πανδημία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή