Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής -Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), συνεχίσθηκε η καλή πορεία της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2021.

Από το δεύτερο τρίμηνο και μετά όλοι οι οικονομικοί δείκτες παρουσιάζουν ανοδική πορεία. Με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στη Ελλάδα και στις Ευρωπαϊκές αγορές παρατηρείται σημαντική ανάκαμψη του κλάδου και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Ειδικότερα:

Ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής κατέγραψε άνοδο 16,8% στην ένδυση και 13,7% στην κλωστοϋφαντουργία.

Οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων σημείωσαν άνοδο 23% και σε συνδυασμό με την αύξηση των εξαγωγών κατά 14,6% οδήγησαν σε αύξηση των πωλήσεων κατά 16,3%.

Σημαντική αύξηση κατά 22% κατέγραψαν οι εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας το πρώτο οκτάμηνο του 2021 και ανήλθαν σε 1,2 δισ. ευρώ από 987 εκατ. ευρώ το 2020.

Πρωταγωνιστής σε αυτή τη θετική πορεία της αλυσίδας είναι οι εξαγωγές του πρωτογενούς τομέα, του βαμβακιού, οι οποίες κατέγραψαν άνοδο 50% και ανήλθαν σε 338 εκατ. ευρώ.

Επίσης σημαντική άνοδο σημείωσαν οι εξαγωγές ενδυμάτων με ποσοστό 14,6% και ανήλθαν σε 582 εκατ. ευρώ από 507 εκατ. ευρώ.

Στην κλωστοϋφαντουργία οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 11,9% και ανήλθαν σε 285 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τις εισαγωγές, καταγράφηκε αύξηση 8,2%. Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη στις εισαγωγές κλωστοϋφαντουργικών 18%, ενώ οι εισαγωγές ενδυμάτων αυξήθηκαν κατά 4,9%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Βουτσινάς (ΕΕΠ): Κατοχυρώστε τον διακριτικό τίτλο της εταιρείας σας
Executive |

Γιατί είναι σημαντική η κατοχύρωση του διακριτικού τίτλου μιας εταιρείας

Οδιακριτικός τίτλος, ως ιδιαίτερο διακριτικό γνώρισμα της επιχείρησης ή του εμπορικού καταστήματός της, διαφοροποιείται, κατοχυρώνεται και προστατεύεται αυτόνομα από τα λοιπά διακριτικά γνωρίσματα