Βιώσιμη λύση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας αναζητά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μετά την επιτυχή κατάληξη του διαγωνισμού για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με πλειοδότη τον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου.

Για το θέμα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης συναντάται σήμερα με εκπροσώπους της Fincantieri. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες της ευρωπαϊκής ναυπηγικής βιομηχανίας με ισχυρή συνεργασία με τις ΗΠΑ και όπως όλα δείχνουν θα είναι ο νέος σύμμαχος της Onex Shipyards του Πάνου Ξενοκώστα.

Την «είδηση» είχε προαναγγείλει νωρίτερα, από το βήμα του 4ου Athens Investment Forum, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κάνοντας λόγο για μία «πολύ σημαντική ανακοίνωση», η οποία θα επιλύσει, όπως τόνισε, μία πολύ μεγάλη εκκρεμότητα πολλών ετών σχετικά με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

«Πρέπει να σας πω, για να μην λέω αυτά που ξέρετε και τα επαναλαμβάνω, ότι εάν όλα πάνε καλά και με τον κύριο Ξενοκώστα σήμερα το μεσημέρι θα κάνουμε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση όσον αφορά στα Ναυπηγεία της Ελευσίνος λύνοντας και μία πολύ μεγάλη εκκρεμότητα πολλών ετών πάνω σε αυτό το θέμα. Αυτό θα έρθει σε συνέχεια της επιτυχούς ολοκληρώσεως του διαγωνισμού για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με πλειοδότη τον κ. Προκοπίου.

Άρα, δημιουργούμε ξανά τις βάσεις για μία στέρεα ναυπηγική βιομηχανία στην Ελλάδα, κάτι που είχαμε χάσει εδώ και αρκετές δεκαετίες. Άλλο ένα βήμα προς τα εμπρός για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΠ – Διαγωνισμός για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου – Επιδότηση 5,5 εκατ. ευρώ το χρόνο
Ακτοπλοΐα |

Διαγωνισμός για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου με επιδότηση 5,5 εκατ. ευρώ ετησίως

Η θαλάσσια ακτοπλοϊκή διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου αναμένεται να ξεκινήσει άνοιξη προς καλοκαίρι του 2022 και θα περιλαμβάνει επιδότηση για 22 δρομολόγια μετ' επιστροφής