Πάνω από 801 εκατ. ευρώ ανήλθαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές για το ομόλογο της CPLP Shipping Holdings PLC του ομίλου Μαρινάκη πετυχαίνοντας εντυπωσιακή υπερκάλυψη.

Σημειώνεται ότι το βιβλίο προσφορών άνοιξε τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, και έκλεισε σήμερα στις 16.00.

Με την έκδοση αυτή η εταιρεία Capital Product Partners του Βαγγέλη Μαρινάκη, ως εγγυήτρια του ομολόγου από τη θυγατρική της CPLP Shipping Holdings PLC, βάζει ουσιαστικά τη σφραγίδα της στην περαιτέρω ανάπτυξη μιας νέας αγοράς ναυτιλιακών ομολόγων στη χώρα, η οποία «άνοιξε» με την Costamare της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, που σήκωσε 100 εκατ. ευρώ.

Η Capital Product Partners ζήτησε από την ελληνική αγορά 150 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει μέρος του επενδυτικού της σχεδίου συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη του στόλου της με πιο σύγχρονα και «πράσινα» πλοία, με πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carriers) τα οποία επίσης χρησιμοποιούν ως καύσιμο το LNG. Τα πλοία είναι νεότευκτα τελευταίας τεχνολογίας και έχουν ήδη ναυλωθεί για πολλά χρόνια, σε μεγάλες εταιρείες ενέργειας και κοινής ωφέλειας και συγκεκριμένα στις BP, ENGIE και CHENIERE.

Τα πλοία θα προστεθούν στον στόλο της εγγυήτριας Capital Product Partners, ο οποίος αποτελείται ήδη από 19 συνολικά πλοία, 15 εκ των οποίων είναι πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων συνολικής μεταφορικής ικανότητας 104.000 TEU, ένα είναι πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου τύπου Capesize και τρία είναι νεότευκτα LNG Carriers, τελευταίας γενιάς χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων το καθένα, στα οποία η εταιρεία έχει επενδύσει 600 εκατ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα σήμερα αναμένεται ανακοίνωση της πλήρωσης των προϋποθέσεων έκδοσης του ΚΟΔ, της τελικής απόδοσης και του Επιτοκίου, στο Χ.Α. και στην ιστοσελίδα της Εκδότριας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα