Λήξη στη διπλωματική κρίση στις σχέσει Δύσης -Τουρκίας μετά και τις δηλώσεις που έκανε ο  Τούρκος προέδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ολοκλήρωση του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα. «Δεν είναι στις προθέσεις μας να δημιουργήσουμε κρίσεις και οι πρεσβείες υπαναχώρησαν με τη δήλωση περί τήρησης της Σύμβασης της Βιέννης. Αναμένουμε από τους πρέσβεις να  ενεργήσουν αναλόγως από εδώ και πέρα.»

Νωρίτερα οι πρεσβείες τεσσάρων χωρών προχώρησαν σε μία ένδειξη αποκλιμάκωσης της κρίσης στις σχέσεις Δύσης – Τουρκίας, μετά την απόφαση του Ερντογάν να απελάσει δέκα πρέσβεις συμμαχικών χωρών, επειδή ζήτησαν την αποφυλάκιση του ακτιβιστή Οσμάν Καβαλά.

Συγκεκριμένα, οι πρεσβείες των ΗΠΑ, Καναδά, Ολλανδίας και Νέας Ζηλανδίας εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνουν ότι συνεχίζουν να τηρούν το Άρθρο 41 της Σύμβασης της Βιέννης για τις Διπλωματικές Σχέσεις, περί μη ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών στις οποίες φιλοξενούνται.

Η ανάρτηση της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα:

Η ανάρτηση της προσβείας του Καναδά:

Να σημειωθεί ότι, λίγη ώρα αργότερα, η Νορβηγία και η Φινλανδία αναδημοσίευσαν στο Twitter το μήνυμα των ΗΠΑ.

Πολλά είναι, πάντως, τα μηνύματα πολιτών διαφόρων χωρών στο Twitter, που κατηγορούν – πρωτίστως – τις ΗΠΑ για «αναδίπλωση» και «υποχώρηση», καθώς η υπόθεση Καβαλά αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Ερντογάν χαιρέτισε την ανακοίνωση των πρεσβειών για τήρηση διπλωματικής συνθήκης

Ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «χαιρέτισε» τη δήλωση δυτικών πρεσβειών ότι τηρούν τη διπλωματική συνθήκη να μην παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας υποδοχής, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, αφότου ο Ερντογάν ζήτησε την απέλαση δέκα πρεσβευτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας