Λίγοι άνθρωποι θα μπορούσαν να προβλέψουν την καθοδική πορεία για την Alibaba Group Holding, όταν ο ιδρυτής της Τζακ Μα άσκησε μια αυστηρή κριτική στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κίνας τον Οκτώβριο του 2020.

Ωστόσο, ένα χρόνο μετά, ο γίγαντας της τεχνολογίας υπολογίζεται ότι απώλεσε μια τεράστια κεφαλαιοποίηση 344 δισεκατομμυρίων δολαρίων – τη μεγαλύτερη απώλεια χρηματιστηριακής αξίας παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Λίγο μετά την πλέον διαβόητη ομιλία του, το Πεκίνο ανέστειλε τη δημόσια εγγραφή της Ant Group, του χρηματοοικονομικού τεχνολογικού βραχίονα της εταιρείας και έκτοτε ακολούθησε μια εκτεταμένη καταστολή των πιο δραστήριων οικονομικά τομέων της χώρας.

Οι μετοχές της Alibaba βυθίστηκαν από το υψηλό όλων των εποχών εκείνο τον μήνα σε χαμηλό ρεκόρ πριν από τρεις εβδομάδες στο Χονγκ Κονγκ, καθώς το Πεκίνο ενίσχυσε τον έλεγχο των πρακτικών της εταιρείας και προέτρεψε για αναδιάρθρωση των οικονομικών της δραστηριοτήτων. Παρά την ανάκαμψη 30% από τις 5 Οκτωβρίου, η μετοχή εξακολουθεί να είναι 43% χαμηλότερη από το ανώτερο επίπεδο που κατέγραψε τον Οκτώβριο του 2020.

Πάντως να θυμίσουμε ότι η μετοχή της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ εκτινάχτηκε κατά 9% προ ημερών, για να κλείσει τελικά με κέρδη 6,6%, μετά τα δημοσιεύματα που έφεραν τον ιδρυτή του τεχνολογικού κολοσσού, Τζακ Μα, να ταξιδεύει στην Ευρώπη, αλλά και την ανακοίνωση της κυκλοφορίας νέου τσιπ από την εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας