Ο αμερικανικός γίγαντας πληρωμών PayPal ξεκαθάρισε χθες ότι δεν ενδιαφέρεται επί του παρόντος να εξαγοράσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Pinterest.

Απαντώντας σε αυτό που αποκάλεσε «φήμες της αγοράς», η εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι «δεν επιδιώκει την εξαγορά της Pinterest αυτή τη στιγμή».

Οι μετοχές της PayPal σημείωσαν άνοδο πάνω από 6% στις προκαταρκτικές συναλλαγές στο χρηματιστήριο Nasdaq, ενώ οι μετοχές της Pinterest υποχώρησαν πάνω από 12%.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC, η PayPal ήταν σε τελικές συζητήσεις για την αγορά της Pinterest την Τετάρτη.

Η μετοχή της Pinterest εκτινάχθηκε στα ύψη πριν κλείσει πάνω από 12%. Η PayPal έκλεισε σχεδόν στο + 5%.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η PayPal είχε συζητήσεις για την απόκτηση της εταιρείας σε πιθανή τιμή περίπου 70 δολαρίων ανά μετοχή, κάτι που θα αποτιμούσε την Pinterest σε περίπου 39 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Pinterest, που επιτρέπει στους χρήστες της να δημιουργούν και να μοιράζονται εικόνες και βίντεο, εισήλθε στο χρηματιστήριο τον Απρίλιο του 2019, όταν η αξία της ήταν λίγο πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Σήμερα η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται σε περίπου 37 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κοινωνικό εμπόριο

Η PayPal πιέστηκε να επανεξετάσει το ενδεχόμενο αγοράς της Pinterest μετά από ανταγωνιστική πίεση που δέχθηκε από την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Shopify, σύμφωνα με πηγή του CNBC. Το Shopify έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στο συνδυασμό ηλεκτρονικού εμπορίου και χρηματοοικονομικής τεχνολογίας.

Να σημειωθεί ότι η PayPal έχει ωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από την έκρηξη των διαδικτυακών αγορών από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Πέρυσι, αντιμετώπισε τις αναπτυσσόμενες εταιρείες του buy-now-pay-later (αγόρασε τώρα-πλήρωσε μετά) με την προσφορά της “Pay in 4”. Μια πιθανή εξαγορά της Pinterest θα μπορούσε να ωθήσει την εταιρεία στο κοινωνικό εμπόριο, έναν αναπτυσσόμενο χώρο στον οποίο δραστηριοποιούνται ήδη και άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή