Άγνωστοι χάκερ πραγματοποίησαν κυβερνοεπίθεση στο ηλεκτρονικό σύστημα ανεφοδιασμού των ιρανικών πρακτορείων καυσίμου, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν μεγάλες ουρές πελατών, μεταδίδουν την Τρίτη κρατικά μέσα.

Η αναστάτωση στα πρατήρια καυσίμων, επισημαίνει το Reuters, έρχεται λίγες ημέρες μετά την επέτειο των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο του 2019 ως αντίδραση στις αυξημένες τιμές καυσίμων, κινητοποίηση στην οποία η αστυνομία φέρεται να σκότωσε εκατοντάδες διαδηλωτές.

«Η διατάραξη στη λειτουργία του συστήματος ανεφοδιασμού τις τελευταίες ώρες […] προκλήθηκε από κυβερνοεπίθεση» ανέφερε το κρατικό IRIB. «Τεχνικοί επιλύουν το πρόβλημα και η διαδικασία ανεφοδιασμού σύντομα θα επιστρέψει στο κανονικό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πετρελαίου, η ηλεκτρονική εισβολή επηρέασε μόνο τη λειτουργία έξυπνων καρτών με τις οποίες οι Ιρανοί προμηθεύονται καύσιμα με δελτίο. Όσοι πελάτες το επιθυμούν μπορούν να αγοράζουν καύσιμα αλλά σε υψηλότερη τιμή.

Βίντεο που εμφανίστηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ηλεκτρονικές πινακίδες σήμανσης που φέρεται να έχουν χακαριστεί για να εμφανίζουν μηνύματα όπως «Χαμενεΐ, πού είναι η βενζίνη μας;» – μια αναφορά στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τη γνησιότητα των βίντεο, ωστόσο το ημιεπίσημο πρακτορείο Mehr επιβεβαίωσε ότι ορισμένες πινακίδες παραβιάστηκαν από χάκερ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα