Ο Κρις Μανιμέικερ, είναι ένας οικογενειάρχης από το Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών, που πριν από μερικά χρόνια βρέθηκε να παίζει στο μεγαλύτερο τουρνουά πόκερ στον κόσμο,  χωρίς καν να το έχει σχεδιάσει. Σήμερα είναι το είδωλο χιλιάδων παικτών πόκερ, ενώ αναγνωρίζεται από όλους ως ο άνθρωπος που μόνος του, και άθελά του, προκάλεσε τη μεγαλύτερη άνθηση του παιχνιδιού στην ιστορία του. Εκατομμύρια παίκτες πόκερ, έχουν ανοίξει λογαριασμό σε μία από τις Νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρείες, όπως η Bwin για να επαναλάβουν το “θαύμα” του…

Ποιο είναι αυτό το “θαύμα” όμως. Ο Κρις Μανιμέικερ, ήταν ένας άγνωστος λογιστής και έγινε ο πρώτος νικητής του World Series of Poker Main Event, έχοντας κερδίσει τη θέση του μέσα από προκριματικό του διαδικτύου. Και μάλιστα… κατά λάθος!

Πως προέκυψε το όνομά του

Το όνομα Moneymaker σημαίνει “αυτός που βγάζει/δημιουργεί χρήματα” και από τότε που ο Κρις Μανιμέικερ έγινε γνωστός, όλοι αναρωτιούνται αν το επίθετό του είναι πραγματικό, ή αν το άλλαξε αφού έγινε διάσημος. Το όνομα της οικογένειάς του όταν μετανάστευσαν στην Αμερική από τη Γερμανία, ήταν Nurmacher. Τους ζητήθηκε όμως να αλλάξουν όνομα σε κάτι πιο… αμερικάνικο και επειδή η δουλειά τους στη Γερμανία ήταν η παραγωγή ασημένιων νομισμάτων, επέλεξαν το όνομα Moneymaker.

Ο Κρις Μανιμέικερ γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου του 1975 στην Ατλάντα, ενώ λίγο αργότερα η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στο Τενεσί. Ο Κρις έπαιζε από μικρός παιχνίδια με τράπουλα στο σπίτι του, μαθαίνοντας να παίζει Bridge σε μικρή ηλικία, ενώ ο πατέρας του τον μύησε και στα μυστικά του blackjack.

Ήταν καλός στα μαθηματικά και είχε αναλυτική σκέψη, κάτι που τον ώθησε να σπουδάσει λογιστική.  Κατά τη διάρκεια των σπουδών του κέρδιζε λίγα χρήματα από το μπιλιάρδο, αλλά το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής του εκείνη την περίοδο ήταν το αθλητικό στοίχημα. Ξεκίνησε να παίζει στοίχημα με μικροποσά, τα οποία σιγά σιγά έγιναν μεγαλύτερα αφού στην αρχή κέρδιζε συνέχεια.

Ζούσε ανέμελα, με ξενύχτια, μεθύσια και πολύ τζόγο, μέχρι που ένα Σαββατοκύριακο έχασε στο στοίχημα 60.000 δολάρια! Ήταν όλα του τα κέρδη μαζί με τα χρήματα που του είχε δώσει ο πατέρας του για όλες τις σπουδές του.

Ο Κρις ζούσε μία από τις χειρότερες στιγμές της ζωής του, αλλά όπως έχει πει ο ίδιος αργότερα, ήταν ίσως το πιο καλό πράγμα που μπορούσε να του συμβεί. Οι γονείς του τον βοήθησαν να σταθεί και πάλι στα πόδια του και αυτός συνέχισε τις σπουδές του, αφήνοντας στην άκρη το στοίχημα και τις άλλες καταχρήσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών του σπουδών στη λογιστική, ο Moneymaker παντρεύτηκε και ξεκίνησε να εργάζεται ως λογιστής, ταξιδεύοντας αρκετά για τη νέα του δουλειά. Η ζωή του Κρις βελτιωνόταν συνεχώς και είχε πλέον μια επαγγελματική καριέρα μπροστά του.

Η απόλυση και το Πόκερ

Τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, 2001, στο World Trade Center στην Αμερική και οι επιπτώσεις στα αεροπορικά ταξίδια το επόμενο διάστημα ήταν καταστροφικά για τον Κρις Moneymaker. Η δουλειά του βασιζόταν στις αερομετακινήσεις, οπότε λίγο καιρό αργότερα απολύθηκε και βρέθηκε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Ο Κρις έπαιζε πόκερ με φίλους σαν χόμπι, αλλά όταν έχασε τη δουλειά του, ξεκίνησε να παίζει περισσότερο στο διαδίκτυο με σκοπό να βγάλει λίγα χρήματα. Τελικα βρισκει μια νέα δουλεια, αλλα ήταν αρκετά κακοπληρωμένη και τα οικονομικά του Κρις πανε απ το κακο στο χειρότερο. Το διαδικτυακό πόκερ του πρόσφερε ένα συμπληρωματικό εισόδημα, αλλά δεν ήταν αρκετό.

Το προκριματικό που του άλλαξε τη ζωή

Εκείνη την εποχή το λογισμικό του πόκερ στο ίντερνετ δεν ήταν τόσο ξεκάθαρο ώστε να ξεχωρίζουν εύκολα τα προκριματικά τουρνουά από τα υπόλοιπα.

Ο Κρις γράφτηκε ένα βράδυ βιαστικά σε ένα τουρνουά με κόστος συμμετοχής 86 δολάρια κάτι που ο ίδιος ο Κρις για χρόνια έλεγε ότι ήταν 39 δολάρια, αλλά τελικά θυμόταν λάθος.

Νόμιζε ότι θα έπαιζε για κανονικά χρηματικά έπαθλα, αλλά το τουρνουά ήταν το πρώτο βήμα για τα προκριματικά του World Series of Poker. Οι νικητές θα κέρδιζαν εισιτήριο αξίας 615 δολαρίων για το μεγάλο προκριματικό τουρνουά, όπου τα έπαθλα ήταν θέσεις συμμετοχής στο World Series of Poker Main Event, αξίας 10 χιλιάδων δολαρίων. Ο Κρις δεν είχε καθόλου χρήματα για το ταξίδι στο Λας Βέγκας και καμία επιθυμία να παίξει στο World Series of Poker. Όταν μάλιστα έπαιζε στο μεγάλο προκριματικό των 615 δολαρίων, η θέση συμμετοχής στο World Series of Poker αναλογούσε στους πρώτους 3, ενώ η 4η θέση έδινε 8.000 δολάρια σε μετρητά και αυτός προσπάθησε να πάρει τα 8.000 δολάρια και όχι την θέση.

Άρχισε να συζητά μέσω chat με τους άλλους παίκτες στο τραπέζι για κάποια συμφωνία, αλλά ήταν ένας ακόμα παίκτης που ήθελε και αυτός την 4η θέση και τα μέτρητα, κι ετσι δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν. Συνέχισαν να παίζουν και ο Κρις Μανιμέικερ κατέληξε να πάρει τη μία από τις τρεις θέσεις για το World Series of Poker Main Event.

Η μεταπώληση της θέσης που κέρδισε δεν ήταν δυνατή και έτσι κάποια στιγμή συνειδητοποίησε ότι θα πρέπει να πάει να αντιμετωπίσει τους καλύτερους παίκτες πόκερ στον κόσμο στο σημαντικότερο ετήσιο τουρνουά πόκερ.

Κάποιοι φίλοι του προσφέρθηκαν να του βάλουν τα μισά χρήματα για το τουρνουά, αλλά τελικά δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους πριν το ξεκίνημα της διοργάνωσης, με τη συμφωνία να “σπάει“ και αυτοί να μένουν να σκέφτονται πόσα χρήματα θα κέρδιζαν αν είχαν τηρήσει τη συμφωνία τους.

Τουρνουά πόκερ και WSOP

Τα τουρνουά πόκερ με πολλούς παίκτες, διεξάγονται με πολλά τραπέζια, συνήθως 10 θέσεων, ταυτόχρονα. Όταν κάποιος παίκτης χάσει όλες τις μάρκες που έχει, αποκλείεται από το τουρνουά και σιγά σιγά οι θέσεις αδειάζουν.

Το παιχνίδι διακόπτεται στο τέλος της κάθε ημέρας και το τουρνουά συνεχίζεται για όσες ημέρες χρειαστεί, με τα τραπέζια να μειώνονται μέχρι να φτάσουμε στο Τελικό Τραπέζι.

Τα χρηματικά έπαθλα αναλογούν στους παίκτες που τερματίζουν στις πρώτες θέσεις, με τη μερίδα του λέοντος να πηγαίνει προφανώς στην πρώτη θέση.

Το World Series of Poker είναι μια σειρά από διαφορετικά τουρνουά, η οποία διεξάγεται κάθε καλοκαίρι στο Λας Βέγκας και κορυφώνεται με το Main Event. Το Main Event έχει κόστος συμμετοχής 10.000 δολάρια για κάθε παίκτη. Τα χρήματα από τις συμμετοχές είναι αυτά που μοιράζονται στο τέλος ως χρηματικά έπαθλα στους νικητές.

Το 2003, τη χρονιά που ο Κρις Μανιμέικερ κέρδισε τη θέση του μέσα από το διαδικτυακό προκριματικό, στο World Series of Poker Main Event συμμετείχαν 839 παίκτες, με τα χρηματικά έπαθλα να αναλογούν στις 63 πρώτες θέσεις. Ο νικητής θα έπαιρνε 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Chris Moneymaker στο WSOP

Στο Λας Βέγκας, ο Κρις ταξίδεψε μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος από την αρχή του είχε πει ότι είχε καλό προαίσθημα. Ο ίδιος όμως πίστευε ότι δεν είχε καμία ελπίδα αφού δεν είχε παίξει ποτέ του σε “ζωντανό” τουρνουά πόκερ σε καζίνο, μόνο στο διαδίκτυο.

Όταν οι διοργανωτές είδαν στην κάρτα συμμετοχής το ονομα Moneymaker του είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν δεκτό ένα ψευδώνυμο και του ζήτησαν να δηλώσει το πραγματικο του επίθετο. Λίγη ώρα μετά ένιωθαν αρκετά αμήχανα όταν τους αποδείκνυε ότι αυτό ήταν το πραγματικό του επίθετο.

Ο Κρις ξεκίνησε πολύ συντηρητικά την πρώτη ημέρα του τουρνουά. Ο βασικός του στόχος ήταν να μπει στα χρηματικά έπαθλα, αφού ακόμα και το μικρότερο έπαθλο των 17 χιλιάδων δολαρίων, θα ήταν τεράστια οικονομική ανάσα για αυτόν και την οικογένειά του.

Τη δεύτερη ημέρα ο Κρις άργησε να ξυπνήσει και έφτασε στην αίθουσα αργοπορημένος, πιστεύοντας ότι θα τον αποκλείσουν, αλλά αυτό δε συμβαίνει στα τουρνουά. Η θέση του τον περίμενε και είχε απλά χάσει λίγες μάρκες από τα υποχρεωτικά πονταρίσματα.

Όλα συνέχιζαν να πηγαίνουν εξαιρετικά για αυτόν, μαζεύει ολοένα και περισσότερες μάρκες, γεμίζοντας παράλληλα και με αυτοπεποίθηση.

Από την τρίτη ημέρα τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα, καθώς οι περισσότεροι αδύναμοι παίκτες είχαν αποκλειστεί και το επίπεδο του παιχνιδιού είχε ανέβει αρκετά.

Σε αυτή τη φάση του τουρνουά ο Κρις βρέθηκε αντιμέτωπος με τα πιο γνωστά ονόματα της εποχής, όπως ο Johnny Chan, που είχε κερδίσει δύο φορές το συγκεκριμένο τουρνουά στο παρελθόν και τον οποίο μάλιστα απέκλεισε ο Μάνιμέικερ προκαλώντας μεγάλη έκπληξη σε όσους παρακολουθούσαν. Αντίπαλοι του Κρις Μάνιμέικερ βρέθηκαν και άλλοι παλαιότεροι νικητές του WSOP Main Event όπως, ο Phil Helmuth και ο Scotty Nguyen.

Όταν είχαν μείνει 10 παίκτες στο τουρνουά ο Κρις Μανιμέικερ βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Phil Ivey, έναν από τους ικανότερους παίκτες στον κόσμο από τότε μέχρι και σήμερα, σε μία από τις πιο κρίσιμες παρτίδες στο τουρνουά.

Οι μάρκες μπήκαν όλες στο κέντρο του τραπεζιού με ένα φύλλο να μένει να ανοίξει στο τραπέζι. Ο Ivey είχε φουλ του 9 με ντάμες και 84% πιθανότητες να κερδίσει την παρτίδα, αλλά στο τελευταίο άνοιγμα, ο Μανιμέικερ έκανε μεγαλύτερο full house αποκλείοντας τον διάσημο αντίπαλό του στη 10η θέση προς μεγάλη έκπληξη όλων.

Final Table

Φτάνοντας στο επίσημο τελικό τραπέζι των εννέα θέσεων, ο Κρις είχε τις περισσότερες μάρκες από όσους είχαν μείνει στο τουρνουά. Είχε όμως να αντιμετωπίσει ακόμα μερικούς εξαιρετικά δύσκολους αντιπάλους, όπως ο Dan Harrington και ο Sam Farha.

Οι παίκτες άρχισαν να αποκλείονται με ταχείς ρυθμούς και σύντομα είχαν μείνει δύο, ο Chris Moneymaker και ο Sam Farha, ο γνωστός επαγγελματίας με το χαμόγελο, ο οποίος θεωρούταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί λόγω της τεράστιας διαφοράς εμπειρίας ανάμεσα στους δύο παίκτες.

Moneymaker Vs Farha Heads Up for the trophy

Ο Σαμ Φάρχα ήταν η φιγούρα που φώναζε παίκτης πόκερ. Σβηστό τσιγάρο να κρέμεται από τα χείλη, στυλάκι Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και ένα μόνιμο χαμόγελο αυτοπεποίθησης. Από την άλλη πλευρά ο Κρις Μανιμέικερ, ένας 27χρονος λογιστής, ερασιτέχνης παίκτης από την επαρχία, χωρίς καμία εμπειρία, που έχει σταθεί πάρα πολύ τυχερός για να φτάσει μέχρι εδώ.

Όταν λοιπόν έμειναν οι δυο τους, συζήτησαν ιδιωτικά για μια πιθανή συμφωνία μοιράσματος των εναπομείναντων χρηματικών επάθλων.

Ο Μάνιμέικερ είχε 2 φορές περισσότερες μάρκες από τον αντίπαλό του, αλλά ήταν έτοιμος να δεχτεί μοίρασμα στα ίσα, 50-50. Ο Σαμ Φάρχα όμως ήθελε ακόμα περισσότερα, αφού θεωρούσε ότι έχει μεγάλο πλεονέκτημα λόγω εμπειρίας.

Και τότε ο Μάνιμέικερ του απάντησε “Αντε… τελείωνε, πάμε να παίξουμε”.

“Ήταν σαν να με χαστουκίζει στο πρόσωπο! Ξύπνησε τον εγωισμό μου!” είπε σχετικά με αυτό το περιστατικό ο Μανιμέικερ σε συνέντευξή που είχε παραχωρήσει στον παρουσιαστή της σειράς Gambling Stories, Γιώργο Θεοφανόπουλο, 8 χρόνια αργότερα, το 2011, στο Λας Βέγκας.

Και συνέχισε, “Με τσάντισε! Αποφάσισα λοιπόν να δώσουμε τη μάχη μας κι ας έχανα. Ήμουν έτοιμος να μπω στον πόλεμο κι ότι γίνει. Και δεύτερος να έβγαινα θα κέρδιζα 1,3 εκατομμύρια.”

H κρίσιμη παρτίδα

Σε αυτή τη μονομαχία ανάμεσα στον Φάρχα και τον Μανιμέικερ, η πιο κρίσιμη παρτίδα δεν ήταν η τελευταία. Ήταν μια μπλόφα που έμεινε στην ιστορία, αφού αν δεν περνούσε, όλα θα είχαν τελειώσει άδοξα για τον Μανιμέικερ.

Η εν λόγω μπλόφα του Μάνιμέικερ ήταν καλά σχεδιασμένη και εκτελεσμένη την κατάλληλη στιγμή, απέναντι στον κατάλληλο άνθρωπο. Ο Φάρχα δεν ήθελε να ρισκάρει σε οριακές αποφάσεις, αφού πίστευε ότι θα μπορέσει να βρει σημεία με ξεκάθαρο πλεονέκτημα και αυτό λειτούργησε εναντίον του.

Όταν αργότερα ρωτήθηκε ο Μανιμέικερ αν φοβόταν ότι θα αποτύχει η μπλόφα του, απάντησε με μεγάλη σιγουριά, “Όχι! Ήμουν αρκετά σίγουρος ότι θα πάει πάσο. Όποιος έχει δει τον Φάρχα στην τηλεόραση, ξέρει ότι μπορεί να παίξει με οποιαδήποτε δύο φύλλα στο χέρι και μπορεί να κάνει call με οποιαδήποτε φύλλα. Πίστευε όμως ότι είναι καλύτερος από εμένα και κοιτώντας το αντικειμενικά, πιθανότατα ήταν, οπότε δεν ήθελε να μπλέξει σε ένα μεγάλο pot χωρίς κάτι δυνατό”.

Ο Μανιμέικερ πόνταρε δυνατά στο προτελευταίο άνοιγμα στο τραπέζι, έχοντας ακόμα κάποιες πιθανότητες νίκης, αλλά το τελευταίο άνοιγμα δεν του έδωσε τον συνδυασμό που ήθελε. Ο Φάρχα κάνει τσεκ (αυτό που ξέρουμε ως “ντούκου”) και ακριβώς τέσσερα δευτερόλεπτα μετά, ο Μανιμέικερ ανακοινώνει “Ρέστα”, χωρίς να έχει απολύτως τίποτα.

Αν ο Φάρχα έβλεπε το ποντάρισμα και έχανε, το τουρνουά θα τελείωνε εκεί, οπότε το ρίσκο ήταν πολύ μεγάλο για αυτόν. Το φύλλο του Φάρχα δε μπορούσε να του δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση και πέρασαν αρκετά λεπτά σκέψης, μέχρι τελικά να πετάξει τα φύλλα του.

Ο Μανιμέικερ πήρε μια βαθιά ανάσα κοιτώντας προς την οικογένειά του στις εξέδρες. Αυτή η παρτίδα διεύρυνε ακόμα περισσότερο το προβάδισμα του Μάνιμέικερ και ο Φάρχα είχε πλέον ένα βουνό να ανέβει για να το γυρίσει.

Η τελευταία παρτίδα

Λίγες παρτίδες πιο μετά ο Φάρχα βρίσκεται με όλες του τις μάρκες στο κέντρο μετά το άνοιγμα των τριών πρώτων φύλλων στο τραπέζι. Έχει 10 και Βαλέ στο χέρι και στο τραπέζι έχει ανοίξει Βαλές, 5 και 4. Για κακή του τύχη όμως, ο Μανιμέικερ έχει χτυπήσει δύο ζεύγη, αφού κρατάει 4 και 5 στο χέρι.

Ο Dealer ανοίγει το 4ο και το 5ο φύλλο αργά αργά…. Είναι ένα 8άρι που δεν αλλάζει τίποτα, και ένα 5άρι, που δίνει full house στον Moneymaker για ένα απολαυστικό τελείωμα στο World Series of Poker, Main Event του 2003.

Σε μια εποχή όπου ο νικητής του World Series of Poker αναμενόταν κάθε χρόνο να είναι κάποιος έμπειρος και αρκετά γνωστός παίκτης, ένας άσημος 27χρονος λογιστής που έπαιζε πόκερ σαν χόμπι, απέδειξε ότι μπορεί ο καθένας να ονειρεύεται την κατάκτηση ακόμα και του σημαντικότερου τουρνουά πόκερ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά, ο σχολιαστής Νόρμαν Τσαντ περιέγραψε εξαιρετικά την αίσθηση που είχε προκαλέσει η μεγάλη νίκη του Μανιμέικερ:

“Αυτό είναι καλύτερο και από παραμύθι! Είναι αδιανόητο!”

Και για εκείνη την εποχή, όντως ήταν αδιανόητο…

“The Moneymaker effect”

Αυτό που ακολούθησε ονομάστηκε “The Moneymaker effect”. Ένας… “ανύπαρκτος” είχε καταφέρει να κερδίσει τους φοβερούς και τρομερούς επαγγελματίες παίκτες πόκερ στο μεγαλύτερο ετήσιο τουρνουά.

Ο Μανιμέικερ έγινε σε ένα βράδυ, το είδωλο εκατομμυρίων παικτών πόκερ σε όλο τον κόσμο και τους έδωσε το δικαίωμα στο όνειρο.

Οι διαδικτυακές αίθουσες δεν προλάβαιναν να γράφουν κόσμο και το πόκερ γνωρίζει τα επόμενα χρόνια τη μεγαλύτερη άνθηση στην ιστορία του.

Ο αντίκτυπος της νίκης του Κρις Μανιμέικερ δεν περιορίστηκε στην εκρηκτική άνθηση του διαδικτυακού πόκερ. Ο αριθμός συμμετοχών στα μεγάλα τουρνουά “εκτοξεύτηκε”.

Το WSOP Main Event του 2003, αυτό που κέρδισε ο Κρις Μανιμέικερ, είχε 839 συμμετοχές, την αμέσως επόμενη χρονιά στο ίδιο τουρνουά οι συμμετοχές ήταν 2.576, τη μεθεπόμενη, το 2005, έφτασαν τις 5.619, ενώ το 2006 έφτασαν στον αριθμό ρεκόρ που κρατάει μέχρι και σήμερα, με 8.773 συμμετοχές (ένας από αυτούς, και ο υποφαινόμενος)

Τι ακολούθησε για τον Κρις Μανιμέικερ

Από τα κέρδη των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Κρις έδωσε 500 χιλιάδες στον πατερα του και αφού πλήρωσε το φόρο επί των κερδών και κάλυψε όσα χρέη είχε, του εμεινε λιγοτερο απο ενα εκατομμύριο δολάρια.

Η διαδικτυακή αίθουσα πόκερ, μέσα από την οποία είχε κερδίσει τη θέση του στο WSOP, η Pokerstars, του προσφερε συμβόλαιο, για να παίζει και να εκπροσωπεί την εταιρεία, στα τουρνουά όλου του κόσμου. Ο Μάνιμέικερ είχε γίνει διάσημος και το όνομά του είχε ήδη ταυτιστεί με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Τα προβλήματα όμως που είχε στο σπίτι του, αντί να εξομαλυνθούν, γιγαντώθηκαν. Η γυναικα του δεν ήθελε να ζήσει δίπλα σε έναν παίκτη πόκερ που θα ταξιδεύει συχνά στα τουρνουά όλου του πλανήτη και ζητησε διαζύγιο, με σκοπό να πάρει τα μισά από όσα είχε ο Κρις,… αλλά και από όσα θα κέρδιζε για την υπολοιπη ζωη του!!!

Τελικά ο Κρις έδωσε στη σύζυγό του οσα του είχαν απομείνει στην τραπεζα, καπου 800 χιλιάδες δολάρια και πήρε διαζύγιο χωρίς καμία άλλη υποχρέωση απέναντί της. Έτσι, λιγότερο από ένα χρόνο μετά τη μεγάλη του νίκη, ο Κρις Μανιμέικερ ήταν χωρισμένος και άφραγκος.

Αίσιο τέλος

Από εκεί και πέρα τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο για τον Μανιμέικερ. Παντρεύτηκε ξανά, έκανε δύο ακόμα κόρες και πλέον ζει ευτυχισμενος με την οικογένειά του, ενώ παραμένει ένας από τους σημαντικότερους πρεσβευτές του παιχνιδιού.

Έχει καταγράψει αρκετές ακόμα επιτυχίες στην αρένα των τουρνουά, αλλά τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί σε μέγεθος και βαρύτητα με τη μεγάλη του νίκη στο World Series of Poker, Main Event του 2003. Μετά από 17 χρόνια συνεργασίας με την ίδια εταιρεία, στις αρχές του 2021, ο Κρις Μανιμέικερ ανακοινώνει την διακοπή της συμφωνίας του με την Pokerstars. Ήταν η μακροβιότερη συμφωνία χορηγίας παίκτη πόκερ που έχει γίνει ποτέ. Λίγες ημέρες μετά ανακοινώθηκε νέα συνεργασία με εταιρεία με βάση την Ασία.

Η ιστορία του έδωσε και συνεχίζει να δίνει ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.  Αν μπορεί αυτός, τότε μπορώ κι εγώ.

Sponsored article

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport