Ελαφρώς ανοδικά, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βρήκε σημαντικά στηρίγματα από τον ενεργειακό κλάδο προκειμένου να επιβεβαιώσει για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση την παραμονή του πάνω από τις 900 μονάδες.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,50% στις 906,57 μονάδες, με τον τζίρο όμως να φτάνει μόλις τα 51,5 εκατ. ευρώ.

Τις τελευταίες ημέρες, το ΧΑ επιβεβαιώνει την επιτυχημένη, όπως αποδείχθηκε, στρατηγική του Οκτωβρίου, με μικρά αλλά σταθερά ανοδικά βήματα, ενώ παράλληλα δείχνει ότι οι διορθώσεις τίτλων έρχονται ανώδυνα για τα επίπεδα της αγοράς. Προφανώς το μήνυμα που επιχειρείται να δοθεί είναι ότι ο Νοέμβριος θα είναι ένας άκρως ενδιαφέρων μήνας, με αρκετές εξελίξεις, αλλά κυρίως και τις κινήσεις που θα δείχνουν τις προθέσεις των ξένων χαρτοφυλακίων μετά την ολοκλήρωση της 12μηνης στρατηγικής τους.

Κουτσουρεμένη εβδομάδα

Στο παραπάνω πλαίσιο, αν και αναμενόταν από τους εγχώριους αναλυτές να υπάρξει εντονότερη κινητικότητα μετά από έναν κερδοφόρο μήνα, η αγορά δείχνει να ισορροπεί, κοντά στα υψηλά του Οκτωβρίου, διεκπεραιώνοντας μια εβδομάδα… κουτσουρεμένη, όχι μόνο με την αυριανή αργία, αλλά και με το τεχνικό πρόβλημα που εμπόδισε για πολλές ώρες τις συναλλαγές τη Δευτέρα.

Μετράει κέρδη 4,25% τον Οκτώβριο

Πάντως αν εξαιρεθεί αυτή η εβδομάδα, ο Οκτώβριος μόνο θετικός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως χρηματιστηριακός μήνας, καθώς ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 4,25%, με την επίδοση του FTSE 25 να είναι παρόμοια. Εάν δεν αλλάξει κάτι σήμερα, ή την Παρασκευή, τότε θα έχει καλυφθεί σημαντικό έδαφος από τις απώλειες του Σεπτεμβρίου (-6,3%) με υποστήριξη από θετικά νέα (ΔΕΗ, αποτελέσματα εταιρειών, επιχειρηματικές συμφωνίες).

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ΔΕΗ με το +3,41% αλλά και τα Ελληνικά Πετρέλαια με το +2,17% έκαναν τη μεγάλη διαφορά, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή των ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Coca Cola και Εθνικής. Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ έχασε 2,24%, με τις Πειραιώς και ΓΕΚ Τέρνα να ακολουθούν με σημαντικές απώλειες. Πιο ελεγχόμενες ήταν οι πιέσεις που δέχτηκαν οι Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, Τιτάν και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους