Η τιμή του χρυσού συνεχίζει να καταγράφει απώλειες την Τετάρτη, καθώς η σταθεροποίηση των αποδόσεων των αμερικάνικων ομολόγων και οι προσδοκίες πως η FED αλλά και άλλες κεντρικές τράπεζες θα ανακοινώσουν την απόσυρση των μέτρων οικονομικής στήριξης ασκούν πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε υποχώρηση της τάξης του 0,4% στα 1.786,20 δολάρια η ουγγιά, στις 08:52 ώρα  GMT. Συνολικά η πτώση από το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας διαμορφώθηκε στο 1,6%. Τα futures του χρυσού υποχώρησαν κατά 0,4% στα 1.786 δολάρια.

To επενδυτικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τη Πέμπτη και τη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής της FED, στις 3 Νοεμβρίου  και στην αμερικανική αγορά ομολόγων.

Η μείωση του προγράμματος οικονομικών κινήτρων και τα υψηλότερα επιτόκια, είθισται να αυξάνουν τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, μειώνοντας την ελκυστικότητα του χρυσού.

Το ασήμι σημείωσε πτώση 0,9% στα 23,92 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε 1,2% στα 1.014,96 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 1,4% στα 1.982,98 δολάρια.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές