Η τιμή του χρυσού συνεχίζει να καταγράφει απώλειες την Τετάρτη, καθώς η σταθεροποίηση των αποδόσεων των αμερικάνικων ομολόγων και οι προσδοκίες πως η FED αλλά και άλλες κεντρικές τράπεζες θα ανακοινώσουν την απόσυρση των μέτρων οικονομικής στήριξης ασκούν πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε υποχώρηση της τάξης του 0,4% στα 1.786,20 δολάρια η ουγγιά, στις 08:52 ώρα  GMT. Συνολικά η πτώση από το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας διαμορφώθηκε στο 1,6%. Τα futures του χρυσού υποχώρησαν κατά 0,4% στα 1.786 δολάρια.

To επενδυτικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τη Πέμπτη και τη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής της FED, στις 3 Νοεμβρίου  και στην αμερικανική αγορά ομολόγων.

Η μείωση του προγράμματος οικονομικών κινήτρων και τα υψηλότερα επιτόκια, είθισται να αυξάνουν τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, μειώνοντας την ελκυστικότητα του χρυσού.

Το ασήμι σημείωσε πτώση 0,9% στα 23,92 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε 1,2% στα 1.014,96 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 1,4% στα 1.982,98 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές