Η σταθεροποίηση στη ζώνη των 900 μονάδων είναι το σενάριο που επιβεβαιώνει και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δείχνει να… διεκπεραιώνει τις συνεδριάσεις μέχρι τη λήξη του μήνα χωρίς να διατίθεται να αναλάβει μεγαλύτερο ρίσκο.

Έτσι, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,06% στις 902,67 μονάδες, με τις συναλλαγές μάλιστα να παραμένουν χαμηλά.

Αν και αναμενόταν από τους εγχώριους αναλυτές να υπάρξει εντονότερη κινητικότητα μετά από έναν κερδοφόρο μήνα, η αγορά δείχνει να ισορροπεί πέριξ των 900 μονάδων, αναμένοντας τον επόμενο καταλύτη που θα της δείξει το δρόμο. Άλλωστε είναι μια εβδομάδα… κουτσουρεμένη, όχι μόνο με την αυριανή αργία, αλλά και με το τεχνικό πρόβλημα που εμπόδισε για πολλές ώρες τις συναλλαγές τη Δευτέρα.

Ο Οκτώβριος έχει πλέον πιθανότητες να πάρει πίσω όλο το χαμένο έδαφος του Σεπτεμβρίου (-6,3%) και με υποστήριξη από νέα (ΔΕΗ, αποτελέσματα εταιρειών, επιχειρηματικές συμφωνίες) να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για ένα year-end rally κλείνοντας την ψαλίδα των αποδόσεων με τις ξένες αγορές.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις εντοπίζονται κυρίως σε Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα και Πειραιώς, ενώ αρνητική είναι η εικόνα σε Coca Cola, Jumbo, Μυτιληναίο και Τιτάν. Οι στηρίξεις, από την άλλη, έρχονται από τον ΑΔΜΗΕ, αλλά και από τις ΟΤΕ, Alpha Bank, Εθνική, ΔΕΗ, Eurobank και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders