Η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα και το στενό εύρος διακύμανσης κυριάρχησαν στη συνεδρίαση της Τρίτης, μετά από μια ούτως ή άλλως «κουτσή» Δευτέρα.

Έτσι, παρά την πρωινή προσπάθεια ανοδικής συνέχισης, τελικά ο Γενικός Δείκτης έκλεισε κοντά στην περιοχή του αμετάβλητου, με 48,5 εκατομμύρια τζίρου, εκ των οποίων τα 5,12 αφορούν σε πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Ωστόσο, η μάλλον αδιάφορη εικόνα των τελευταίων συνεδριάσεων δεν αναιρεί το έως τώρα γραμμένο σενάριο της προσέγγισης των 940 μονάδων, που συνιστούν την πρώτη σημαντική μεσοπρόθεσμη αντίσταση.

Και με στήριξη τα τρέχοντα επίπεδα των 898-901 μονάδων που οριοθετούν το θετικό momentum, ακολουθούμε την κίνηση με κυριότερο άξονα την ανθεκτική και συνάμα επιθετική συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου.

Οι πλέον ενδιαφέροντες τίτλοι είναι αυτοί του ΟΠΑΠ, Μυτιληναίου, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτορα και ΔΕΗ, με προσοχή στους αναμενόμενους όρους ΑΜΚ αυτής, καθώς και οι μετοχές της Πληροφορικής.

Τέλος, το κλίμα στις διεθνείς αγορές παραμένει θετικότατο, με τις ΗΠΑ να συνεχίζουν σε νέα ιστορικά υψηλά και τον μεγάλο S&P 500 να καταγράφει την 9η ανοδική στις τελευταίες 10 συνεδριάσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News