Ακόμη περισσότερο διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου,  οι εξαγωγές υποχώρησαν την ίδια ώρα που οι εισαγωγές αυξήθηκαν λίγο, εν μέσω των προβλημάτων που δημιουργούν προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ως εκ τούτου, το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 9,2%, στα 96,3 δισ. δολάρια, από 88,16 δισ. δολάρια τον Αύγουστο, σύμφωνα με το Reuters.

Βάσει των στοιχείων, οι εξαγωγές των αμερικανικών προϊόντων συρρικνώθηκαν κατά 4,7%, την ίδια ώρα που οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο 0,5%.

Παράλληλα, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανέφερε ότι τα αποθέματα της χονδρικής αυξήθηκαν κατά 1,1% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα.

Ωστόσο τα αποθέματα του λιανικού εμπορίου συρρικνώθηκαν κατά 0,2%, εξαιτίας της υποχώρησης κατά 2,4% των διαθέσιμων αυτοκινήτων στις εκθέσεις, μια έλλειψη που οφείλεται στο ότι έχουν εξαντληθεί οι ημιαγωγοί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα αποθέματα λιανικής, δείκτης ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στο υπολογισμό του ΑΕΠ, ενισχύθηκε κατά 0,6%, εξαιρουμένων των αυτοκινήτων

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Πανδημία κορωνοϊού – Γιατί… χαίρονται οι Κινέζοι; 
Διεθνή |

Γιατί… χαίρονται οι Κινέζοι με την πανδημία; 

Με την παραλλαγή Όμικρον να εξαπλώνεται και τα περιοριστικά μέτρα επανέρχονται στο διεθνές προσκήνιο, το Πεκίνο επιχαίρει για τη στρατηγική zero-COVID. Αναλυτές δεν αποκλείουν περαιτέρω αυστηροποίησή της και νέες επιπλοκές στο διεθνές εμπόριο 

Τουρκία – Ο Ερντογάν αποκτά πλήρη έλεγχο της οικονομικής πολιτικής και επιμένει στα χαμηλά επιτόκια
Διεθνή |

Πού το πάει ο Ερντογάν με την τουρκική οικονομία - Το σχέδιό του για τα χαμηλά επιτόκια

Η παραίτηση του Τούρκου υπουργού Οικονομικών και η αντικατάστασή του από έναν οπαδό της πολιτικής Ερντογάν, σημαίνουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος διεκδικεί πλήρη έλεγχο και πλήρη συμμόρφωση στην πολιτική των χαμηλών επιτοκίων

Ώρα αποφάσεων σε Βερολίνο και Ουάσιγκτον για τον Nord Stream 2
Διεθνή |

Η τελευταία απότομη «στροφή» για τον Nord Stream 2

Η νέα γερμανική κυβέρνηση θα κληθεί άμεσα να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της λειτουργίας ή μη του αγωγού, η κατασκευή του οποίου έχει πρακτικά ολοκληρωθεί. Οι ισορροπίες στο Βερολίνο και ο ρόλος της Ουάσιγκτον.