Ακόμη περισσότερο διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου,  οι εξαγωγές υποχώρησαν την ίδια ώρα που οι εισαγωγές αυξήθηκαν λίγο, εν μέσω των προβλημάτων που δημιουργούν προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ως εκ τούτου, το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 9,2%, στα 96,3 δισ. δολάρια, από 88,16 δισ. δολάρια τον Αύγουστο, σύμφωνα με το Reuters.

Βάσει των στοιχείων, οι εξαγωγές των αμερικανικών προϊόντων συρρικνώθηκαν κατά 4,7%, την ίδια ώρα που οι εισαγωγές σημείωσαν άνοδο 0,5%.

Παράλληλα, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανέφερε ότι τα αποθέματα της χονδρικής αυξήθηκαν κατά 1,1% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα.

Ωστόσο τα αποθέματα του λιανικού εμπορίου συρρικνώθηκαν κατά 0,2%, εξαιτίας της υποχώρησης κατά 2,4% των διαθέσιμων αυτοκινήτων στις εκθέσεις, μια έλλειψη που οφείλεται στο ότι έχουν εξαντληθεί οι ημιαγωγοί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα αποθέματα λιανικής, δείκτης ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στο υπολογισμό του ΑΕΠ, ενισχύθηκε κατά 0,6%, εξαιρουμένων των αυτοκινήτων

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως