Υψηλή παραμένει η διασπορά του κορωνοϊού στις ευαίσθητες ηλικιακά κατηγορίες των παιδιών και των εφήβων, με αποτέλεσμα σχεδόν το ένα τρίτο των κρουσμάτων να εντοπίζεται πλέον στους κάτω των 18 ετών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, για την εβδομάδα 18-24 Οκτωβρίου τα κρούσματα όσων νοσούν με Covid-19 στα παιδιά ηλικίας από 4 έως 18 ετών ανέρχονται σε 5.970. Φαίνεται δε, πως αυξάνονται σταθερά, με την αύξηση από την προηγούμενη εβδομάδα να αγγίζει το 3,8%.

Σημειώνουμε πως τα ποσοστά εμβολιασμού στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου αυξάνονται αργά αλλά σταθερά από τον περασμένο Ιούλιο, όταν και δόθηκε το «πράσινο φως» για τη χορήγηση εμβολίων mRΝΑ. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία ο εμβολιασμός στους νέους 15-17 ετών πλησιάζει σχεδόν το 30%. Στην ομάδα των εφήβων ηλικίας 12 – 14 χρόνων το ποσοστό των εμβολιασμών ξεπερνά το 17%.

Πιο πολύπλοκη είναι η κατάσταση για τις μικρότερες ηλικίες, όπου η μόνη άμυνα είναι η τήρηση των μέτρων προστασίας και οι τακτικοί έλεγχοι, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους που αναμένεται να δοθεί άδεια χορήγησης του εμβολίου mRΝΑ και στα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ – Έχουμε ολόκληρη λίστα διαφορών με την Ελλάδα
Επικαιρότητα |

Τουρκία: Έχουμε ολόκληρη λίστα διαφορών με την Ελλάδα, όχι μία διαφορά

Η επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ έχει ημερομηνία 19 Νοεμβρίου, και σ’ αυτήν περιγράφεται όλη η τουρκική ατζέντα, η οποία κάθε άλλο παρά μικρή είναι, χωρίς να παραλείπονται οι αναφορές στην Κύπρο.

ΠτΔ για Πάπα Φραγκίσκο – «Η ανιδιοτελής προσφορά σας στους αδικημένους χαρακτηρίζουν το πολύτιμο έργο σας»
Επικαιρότητα |

ΠτΔ για Πάπα Φραγκίσκο – «Η ανιδιοτελής προσφορά σας στους αδικημένους χαρακτηρίζουν το πολύτιμο έργο σας»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η πανδημία κατέδειξε πόσο ευάλωτοι είμαστε τονίζοντας ότι καθίσταται αναγκαία η αρωγή μεταξύ των κρατών

Καπραβέλλος – «Βλέπω μαύρα Χριστούγεννα» – Τα μέτρα που προτείνει
Επικαιρότητα |

«Μαύρα Χριστούγεννα» βλέπει ο Καπραβέλλος

«Έχουμε εξαντλήσει όλες τις δυνατότης σαν ΕΣΥ ζητάμε έκτακτα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν μέχρι τα Χριστούγεννα, γιατί προβλέπω  επιδείνωση της πίεσης στα νοσοκομεία, βλέπω μαύρα Χριστούγεννα», είπε χαρακτηριστικά