Ξεπέρασαν τις προβλέψεις και τις προσδοκίες των αναλυτών χρηματοοικονομικών οίκων τα αποτελέσματα εννιαμήνου της Mytilineos, τα οποία ανήλθαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Έξι χρηματιστηριακές και επενδυτικές εταιρίες διατηρούν τις συστάσεις αγοράς της μετοχής διατηρώντας την τιμή – στόχο της μετοχής που έχουν θέσει με βάση τις προηγούμενες αναλύσεις τους. Επιπλέον εκτιμούν ότι η εταιρία θα γράψει νέο ρεκόρ κερδοφορίας και την επόμενη χρονιά.

Αναλυτικά:

Εθνική. Η Εθνική Χρηματιστηριακή επαναλαμβάνει την αξιολόγηση της «outperform» για τη Mytilineos και δίνει τιμή στόχο τα 23 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή 47% πάνω από τα σημερινά επίπεδα.

Η Εθνική βασίζει την ανάλυση της στις προβλέψεις που κάνει για το 2022-2023 και σύμφωνα με αυτές η τιμή του αλουμινίου θα διαμορφωθείς τα 3.100 δολάρια ανά τόνο και της αλουμίνας στα 480 δολάρια ανά τόνο. Επίσης προβλέπει περισσότερα έργα EPC στους τομείς των ΑΠΕ και της Βιώσιμης Ανάπτυξης λόγω της ανάκαμψης της οικονομίας μετά την πανδημία. Επιπλέον, οι αναλυτές της εκτιμούν ότι ο νέος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής CCGT 826 MW θα λειτουργήσει κατά το ήμισυ το 2022, ενώ το 2023 θα είναι πλήρως λειτουργική.

Πειραιώς. Το τμήμα της χρηματοοικονομικής ανάλυσης της Πειραιώς επίσης διατηρεί τη σύσταση “outperform» και επαναλαμβάνει την τιμή στόχο των 19,5 ευρώ ανά μετοχή. Παρά την αύξηση του κόστους πρώτων υλών και ενέργειας εκτιμά ότι τα EBITDA της Mytilineos θα ανέλθουν το 2022 στα 432 εκ. ευρώ.

Citi. Η Citi απευθύνει σύσταση για αγορά (BUY) αλλά και τιμή στόχο τα 21,5 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή 40% πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Οι αναλυτές της χαρακτηρίζει το μίγμα της κερδοφορίας ενθαρρυντικό με το EBITDA της ηλεκτρικής ενέργειας να είναι καλύτερο των εκτιμήσεων. Σημειώνει ότι παρά τις πληθωριστικές πιέσεις η απόδοση του αλουμινίου παρέμεινε σταθερή.

Σύμφωνα με τη Citi η εισηγμένη έχει εξασφαλίσει υψηλά επίπεδα κερδοφορίας για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, ενώ προβλέπει σημαντική αύξηση της για το 2022.

Wood. Η Wood διατηρεί τη θέση της σύμφωνα με την οποία η Mytilineos οδεύει σε ρεκόρ κερδοφορίας το 2022 με τα EBITDA να ξεπερνούν τα 500 εκ. ευρώ.

Pantelakis. Η Pantelakis Χρηματιστηριακή σημειώνει ότι τα αποτελέσματα εννιαμήνου της εταιρίας ήταν ελαφρώς καλύτερα από τα αναμενόμενα και θέτει ως τιμή στόχο τα 17,4 ευρώ ανά μετοχή.

Axia. Στην παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του εννιαμήνου και τις θετικές προοπτικές της Mytilineos επικεντρώνεται και η Axia.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Κομισιόν – Η Ελλάδα καταπολεμά την κλιματική κρίση επιδοτώντας τα ορυκτά καύσιμα….
Green |

Κομισιόν: Η Ελλάδα καταπολεμά την κλιματική κρίση επιδοτώντας τα ορυκτά καύσιμα….

Στα 14 δισ. ευρώ για το 2015-2020 οι επιδοτήσεις της Ελλάδας στα ορυκτά καύσιμα - Πρώτη η χώρα μας στην Ε.Ε. επιχορηγώντας με το 1% του ΑΕΠ - Μόλις στο 1,8 δισ. ευρώ οι ενισχύσεις στα αιολικά πάρκα

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απολιγνιτοποίηση – Τι περιλαμβάνει
Green |

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απολιγνιτοποίηση – Τι περιλαμβάνει

Οι ρυθμίσεις που εισάγονται αφορούν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας Μεσσηνίας που εξαρτώνται από την εξόρυξη και χρήση λιγνίτη καθώς και τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης που εξαρτώνται από την χρήση πετρελαίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Φθηνότερο φυσικό αέριο από τη Gazprom ζητά ο Κώστας Σκρέκας
Ενέργεια |

Φθηνότερο φυσικό αέριο από τη Gazprom ζητά ο Κώστας Σκρέκας

Στην Αγ. Πετρούπολη από σήμερα ο υπουργός ΠΕΝ. Οι δύσκολες διαπραγματεύσεις Gazprom – ΔΕΠΑ Εμπορίας για τις ποσότητες του 2022. Η συνάντηση Πούτιν – Μητσοτάκη στις 8 Δεκεμβρίου. Τα ρωσικά projects που δεν έγιναν ποτέ…

Ώρα αποφάσεων σε Βερολίνο και Ουάσιγκτον για τον Nord Stream 2
Διεθνή |

Η τελευταία απότομη «στροφή» για τον Nord Stream 2

Η νέα γερμανική κυβέρνηση θα κληθεί άμεσα να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της λειτουργίας ή μη του αγωγού, η κατασκευή του οποίου έχει πρακτικά ολοκληρωθεί. Οι ισορροπίες στο Βερολίνο και ο ρόλος της Ουάσιγκτον.

Σκρέκας – «Η αντιμετώπιση της διεθνούς ενεργειακής κρίσης απαιτεί ισχυρή ευρωπαϊκή βούληση»
Ενέργεια |

Παρέμβαση Ελλάδας, Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Ρουμανίας για την αγορά ενέργειας

Η πρόταση προβλέπει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου η τιμή που πληρώνουν οι καταναλωτές να αντανακλά το μέσο κόστος του ενεργειακού μείγματος και το μέσο κόστος παραγωγής.