Το Bitcoin (BTC) παραμένει μουδιασμένο σε αρνητική περιοχή. Προσπαθεί να χωνέψει τη διάσπαση της γραμμής λαιμού, από τον επιβεβαιωμένο σχηματισμό κεφαλής-ώμων. Με σοβαρή αντίσταση την περιοχή των 59.910, ο στόχος παραμένει πέριξ των 52.000. Το σήμα αναιρείται πάνω από 63.800 σε τετράωρο κλείσιμο.

Το Bitcoin έπεσε κάτω από τα 60.000 δολάρια για πρώτη φορά, τερματίζοντας μια ανοδική πορεία διάρκειας μιας εβδομάδας. Η άνοδος οφείλεται κυρίως στην έναρξη Bitcoin futures ETF.

Ένα Bitcoin futures ETF δεν παρέχει άμεση έκθεση στους επενδυτές. Αντίθετα, τους δίνει πρόσβαση σεμετοχές που συνδέονται με συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin — συμβόλαια για να αγοράσουν Bitcoin κάποια στιγμή στο μέλλον.

Ως εκ τούτου, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ETF τείνουν να ευνοούν θεσμικούς επενδυτές και επαγγελματίες επενδυτές, που είναι πιο εξοικειωμένοι με σύνθετα χρηματοοικονομικά εργαλεία, εν συγκρίσει με τον μέσο επενδυτή.

Για τον λόγο αυτό, ίσως είναι νωρίς να θεωρήσουμε ότι τα Bitcoin futures μπορεί να οδηγήσουν σε οποιαδήποτε ουσιαστική υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News