Η Microsoft θα συνεργαστεί με διάφορα κολέγια των ΗΠΑ, παρέχοντας πόρους σε μια προσπάθεια να βοηθήσει να τερματιστεί η έλλειψη εργαζομένων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας την Πέμπτη.

Η εταιρεία πιστεύει ότι μπορεί να μειώσει κατά το ήμισυ την έλλειψη εργατικού δυναμικού της χώρας μέχρι το 2025.

Στόχος της είναι να βοηθήσει στην εκπαίδευση και την πρόσληψη 250.000 ατόμων για να ενισχυθεί το εργατικό δυναμικό της κυβερνοασφάλειας μέχρι τότε, σύμφωνα με το CNBC.

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε μια σημαντική διαφορά, επιλύοντας την έλλειψη -κατά το ήμισυ- της εργασίας στον κυβερνοχώρο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι στους επόμενους 12-24 μήνες μπορούμε να αρχίσουμε να κάνουμε μια πραγματική τομή».

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα παράσχει δωρεάν πρόγραμμα σπουδών σε  κολέγια όλης της χώρας, παρέχοντας εκπαίδευση σε καθηγητές 150 κολεγίων και δίνοντας υποτροφίες και πόρους σε 25.000 φοιτητές ως μέρος της προσπάθειας.

Ο Smith είπε ότι τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τη Microsoft δείχνουν ότι υπάρχει 1 ανοιχτή θέση εργασίας στον κυβερνοχώρο για περίπου κάθε 2 που πληρώνονται στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, από όλες τις διαθέσιμες θέσεις στις ΗΠΑ, περισσότερες από 1 στις 20 είναι μια θέση εργασίας που απαιτεί δεξιότητες κυβερνοασφάλειας. Η Microsoft είπε ότι ο μέσος όρος απολαβών για τέτοιες θέσεις εργασίας είναι στα 105.800 δολάρια ετησίως και μπορεί να αφορούν από τη θέση του επικεφαλής της ασφάλειας πληροφοριών έως αυτές που απαιτούν συνδυασμό τεχνογνωσίας πληροφορικής και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Εκτός από την αντιμετώπιση της έλλειψης εργατικού δυναμικού, ο Smith είπε ότι μια εκστρατεία θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του κλάδου.

Προφίλ

Η Microsoft διαπίστωσε ότι οι άνδρες κατέχουν το 82,4% των θέσεων εργασίας στον κυβερνοχώρο στις ΗΠΑ και το 80% αυτών των θέσεων εργασίας κατέχουν λευκοί άνθρωποι. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Microsoft, το 57% των φοιτητών κολεγίων στις ΗΠΑ είναι γυναίκες και το 40% των φοιτητών ταυτίζονται ως μαύροι, Αφροαμερικανοί ή Ισπανόφωνοι.

Η ανακοίνωση ακολουθεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Microsoft μετά από μια σύνοδο κορυφής στον Λευκό Οίκο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο τον Αύγουστο με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τους Διευθύνοντες Συμβούλους διαφόρων κλάδων.

Η Microsoft είχε δηλώσει τότε ότι θα ξοδέψει 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 5 ετών για την παροχή πιο προηγμένων εργαλείων ασφαλείας και θα επενδύσει 150 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τις κυβερνητικές υπηρεσίες να ενημερώσουν τα συστήματα ασφαλείας τους και να επεκτείνουν τις συνεργασίες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Αρκετές κυβερνοεπιθέσεις  έχουν επιστήσει την προσοχή του κοινού στους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με το έγκλημα στον κυβερνοχώρο. Μια επίθεση στον  εταιρεία λογισμικού SolarWinds πέρυσι φαίνεται πως επηρέασε αρκετές ομοσπονδιακές υπηρεσίες, για παράδειγμα, ενώ μια ξεχωριστή  στον αγωγό Colonial προκάλεσε μεγάλη έλλειψη φυσικού αερίου στα νοτιοανατολικά.

Τόσο ο ιδιωτικός τομέας όσο και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν επισημάνει την έλλειψη εργατικού δυναμικού ως σημαντικό πρόβλημα καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τέτοιες παραβιάσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΗΠΑ – F-16: Νέα τροπολογία στη Γερουσία βάζει πρόσθετες προϋποθέσεις στην Τουρκία
Επικαιρότητα |

ΗΠΑ: Νέα τροπολογία στη Γερουσία δυσκολεύει την αγορά F-16 από την Τουρκία

Στο θέμα των υπερπτήσεων στο Αιγαίο, η τροπολογία του γερουσιαστή Βαν Χόλεν κινείται στην ίδια γραμμή με αυτή που κατάθεσε στη δική του τροπολογία ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ