Με απώλειες κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους επενδυτές αφενός να είναι επιφυλακτικοί έναντι των στοιχείων για τον πληθωρισμό που αναμένονται σήμερα και αφετέρου να αποτιμούν τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται κατά 0,6% χαμηλότερα, με όλους τους κλάδους να είναι σε αρνητικό έδαφος. Οι μετοχές της τεχνολογίας σημειώνουν απώλειες, σημειώνοντας πτώση 1,1% λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων από τους τεχνολογικούς γίγαντες Apple και Amazon.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει απώλειες 0,37% στις 7.222 μονάδες, ο DAX υποχωρεί κατά 0,31% στις 15.647 μονάδες και ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,25% στις 6.787 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Volvo Cars έκανε το ντεμπούτο της στην αγορά σήμερα, ανοίγοντας στις 58,75 σουηδικές κορώνες σε σύγκριση με την τιμή της IPO των 53 κορωνών — ένα άλμα περίπου 9%.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Argenx κερδίζει 5% μετά την δημοσίευση θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων. Η σουηδική Vitrolife και η ελβετική ασφαλιστική εταιρεία Swiss Re ενισχύονται κατά 5% και 3% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα, ο ολλανδικός κατασκευαστής φωτιστικών Signify κινείται σχεδόν 7% χαμηλότερα αφού τα κέρδη του τρίτου τριμήνου μειώθηκαν περισσότερο από 8% λόγω των προκλήσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές