Η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα και το στενό εύρος διακύμανσης έδωσαν και πάλι το παρόν σε μία συνεδρίαση που δεν προσέθεσε κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη εξίσωση.

Έτσι, παρά την πρωινή προσπάθεια ρευστοποιήσεων, τελικά ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο αμετάβλητο με 50 εκατομμύρια τζίρου, εκ των οποίων τα 4,4 αφορούν σε πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Η συμπεριφορά αυτή κρίνεται θετική, διότι αφενός υπήρξε ικανοποιητικός ρυθμός απορρόφησης των ρευστοποιήσεων, αφετέρου παρατηρήθηκαν και πάλι επιλεκτικές τοποθετήσεις χωρίς εξάρσεις.

Και η μάλλον αδιάφορη εικόνα των τελευταίων συνεδριάσεων δεν αναιρεί το έως τώρα γραμμένο σενάριο της προσέγγισης των 940 μονάδων, που συνιστούν την πρώτη σημαντική μεσοπρόθεσμη αντίσταση.

Με στήριξη τα επίπεδα των 898-901 μονάδων που οριοθετούν το θετικό momentum, ακολουθούμε την κίνηση με κυριότερο άξονα την ανθεκτική και συνάμα επιθετική συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου.

Οι πλέον ενδιαφέροντες τίτλοι είναι αυτοί του ΟΠΑΠ, Μυτιληναίου, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτορα και ΔΕΗ, με προσοχή στους αναμενόμενους όρους ΑΜΚ αυτής, καθώς και οι μετοχές της Πληροφορικής.

Ειδικότερα για τη ΔΕΗ, θεωρούμε ακριβή την αποτίμησή της αυτήν τη στιγμή, καθώς με τα γνωστά στοιχεία όσον αφορά στο ύψος των προς άντληση κεφαλαίων, πάμε για ένα εύρος τιμής ΑΜΚ από 8,10 έως 9 ευρώ.

Τέλος, το κλίμα στις διεθνείς αγορές παραμένει θετικότατο, με τις ΗΠΑ να συνεχίζουν σε νέα ιστορικά υψηλά και τον μεγάλο S&P 500 να καταγράφει τη 10η ανοδική στις τελευταίες 12 συνεδριάσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News