Με κέρδη και σε ιστορικά υψηλά έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι επέλεξαν να κρατήσουν θετική στάση μετά και τα τελευταία στοιχεία για την πορεία των τιμών καταναλωτή, αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, κλείνοντας με τις καλύτερες μηνιαίες αποδόσεις του έτους.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη 0,25% στις 35.819 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,19% στις 4.605 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 0,33% στις 15.498 μονάδες.

Σε επίπεδο Οκτωβρίου, ο Nasdaq ξεχώρισε με τα σχεδόν 6% κέρδη που σημείωσε, αλλά και στην εβδομάδα η άνοδός του έφτασε στο 2,3%. Ελαφρώς μικρότερα ήταν τα μηνιαία κέρδη για τον S&P 500, στο 5,4%, με άνοδο 1,10% στο πενθήμερο, ενώ η επίδοση του Dow Jones ήταν οριακά θετική στην εβδομάδα και μόλις πάνω από το 4% στο μήνα.

Σε επίπεδο τίτλων, η Amazon υποχώρησε κατά 3% καθώς ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα χαμηλότερα από το αναμενόμενο. Επίσης, το guidance που αναθεώρησε για την επόμενη περίοδο δεν ικανοποιεί την αγορά, καθώς το τελευταίο δίμηνο του έτους πραγματοποιείται μεγάλο μέρος του τζίρου.

Απώλειες 2,4% σημείωσε και η Apple, καθώς επίσης δεν ικανοποίησε με τα αποτελέσματα του δ’ 3μηνου χρήσης που ανακοίνωσε. Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά από τον Μάιο του 2017 που η Apple χάνει τις εκτιμήσεις για τα έσοδά της.

Στα μάκρο της ημέρας, σε υψηλά 30 ετών αυξήθηκε ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης (PCE), κατά 4,4% τον Σεπτέμβριο σε ετήσια βάση, από 4,2% τον Αύγουστο. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τον οποίο παρακολουθεί η Fed, αυξήθηκε 0,3% τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street