Στα χαμηλότερα επίπεδα της εβδομάδας υποχώρησε ο χρυσός την Παρασκευή, λόγω της ανόδου του δολαρίου και των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων. Τα στοιχεία που αφορούν τις καταναλωτικές δαπάνες έδειξαν την επιμονή του πληθωρισμού και το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στη συνάντηση της κεντρικής τράπεζας την επόμενη εβδομάδα.

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε κατά 1,3% και διαμορφώθηκε στα 1,775 δολάρια η ουγγιά, στις 14:32 ώρα GMT. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Δεκεμβρίου υποχώρησαν κατά 1,3% στα 1.778,40 δολαρια η ουγγιά.

«Οι αποδόσεις των ομολόγων ανεβαίνουν κι αυτό ασκεί πίεση στο χρυσό» εξηγεί ο επικεφαλής  στρατηγικής στην εταιρεία Blue Line Futures και προσθέτει «δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί  να σταματήσει την πτώση του χρυσού αυτή την στιγμή»

Οι αποδόσεις των αμερικάνικων ομολόγων έχουν ξεπεράσει το 1,6% και το δολάριο ενισχύθηκε κατά 1,4% , αφού τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες έδειξαν σταθερή άνοδο, που εν μέρει ενισχύθηκε από τις πληθωριστικές πιέσεις.

Το ασήμι σημείωσε πτώση της τάξης του 1,4% στα 23,76 δολάρια η ουγγιά , η πλατίνα υποχώρησε κατά 0,8% στα 1.010,62 δολάρια η ουγγια και το παλλάδιο συρρικνώθηκε κατά 1,7% στα 1.955,08 η ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές