Σε δοκιμασία έχουν τεθεί οι 900 μονάδες στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο πλέον βρίσκεται σε κρίσιμες στηρίξεις μόλις την τελευταία ημέρα ενός μήνα που έδωσε σημαντικές αποδόσεις.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,88% στις 898,57 μονάδες, με τον τζίρο όμως να είναι αυξημένος κοντά στα 30 εκατ.

Αν και το ΧΑ προσπάθησε νωρίτερα να κρατήσει τα επίπεδα των 900 μονάδων, η ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη αύξησε τις πιέσεις, οδηγώντας μάλιστα τον γενικό δείκτη στη στήριξη των 898 – 899 μονάδων. Βέβαια, αυτό που σχολιάζεται από τους αναλυτές στον ot.gr, η αγορά έχει κάνει τις απαραίτητες στάσεις προκειμένου να δημιουργήσει τις στηρίξεις που χρειάζεται ώστε να αντέξει σε ενδεχόμενες πιέσεις.

Αυτό που επισημαίνεται από τους εγχώριους αναλυτές είναι ότι όσο ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη επιμένει σε υψηλά επίπεδα, τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται σε δύσκολη θέση προκειμένου να διατηρήσει την χαλαρή νομισματική της πολιτική, από την οποία επωφελείται η Ελλάδα. Αν και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα συντηρηθεί η στήριξη της Ελλάδας, η νευρικότητα δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις εντοπίζονται στις σχεδόν 2% απώλειες των ΟΠΑΠ, Πειραιώς και Eurobank, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι η συντριπτική πλειονότητα του ταμπλό. Οι πιέσεις με τζίρο μάλιστα εντοπίζονται στην Alpha Bank, στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ και στην Εθνική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες