Εξαιρετικά κύλησε ο Νοέμβριος για την Tesla, με τη μετοχή της να αναμένεται να «κλείσει» για το μήνα με τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση της εδώ και ένα χρόνο, σε νέα επίπεδα ρεκόρ που εκτόξευσαν την κεφαλαιοποίηση της στο μικρό, αλλά επίλεκτο… κλαμπ των εταιρειών που ξεπερνούν το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Βέβαια, ήδη ο Οκτώβριος υπήρξε ιδιαίτερα κερδοφόρος δεδομένου πως η μετοχή της εταιρείας του Έλον Μασκ σημείωσε άνοδο κατά 41%. Όμως έκτοτε η μετοχή κινήθηκε ακόμη καλύτερα, σε νέα επίπεδα ρεκόρ, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει την μεγαλύτερη άνοδο της από τον Νοέμβριο του 2020. Σήμερα, μέχρι αυτή την ώρα, τα κέρδη της μετοχής πλησιάζουν το 2%, στα 1.095 δολάρια.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου ξεπέρασε κάθε προσδοκία με αυξημένα έσοδα κατά 57% στα 13,76 δισ. δολάρια και υψηλά κέρδη στα 1,62 δισ. δολάρια, όταν το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο τα κέρδη της δεν ξεπερνούσαν τα 331 εκατ. δολάρια. Στις δε, αυξημένες παραδόσεις αυτοκινήτων –πάνω από τις 240.000 για το τρίμηνο- ήρθε σαν… κερασάκι στην τούρτα και η αιφνιδιαστική παραγγελία των 100.000 οχημάτων από την Hertz.

Αν και η μετοχή της βρισκόταν σε σταθερά ανοδική πορεία εδώ και μήνες, η είδηση της συμφωνίας με την Tesla εκτόξευσε την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 1,1 τρισ. δολάρια. Από εκεί και πέρα την σκυτάλη πήραν οι διάφοροι αναλυτές και οι επενδυτικοί οίκοι με μπαράζ αναβαθμίσεων των εκτιμήσεων τους για την πορεία της παραγωγής και των πωλήσεων μέσα στη χρονιά, αλλά και τα επόμενα χρόνια.

«Πλέον περιμένουμε τον τζίρο της Tesla να μεγιστοποιηθεί γύρω στα 11,5 εκατ. οχήματα το 2030, το οποίο εύκολα υπονοεί τη νούμερο ένα θέση αναφορικά με το μερίδιο στην παγκόσμια αγορά» ανέφερε προ ημερών σε σημείωμα του, ο Αλεξάντερ Πότερ της Piper Sandler, «βλέποντας» άνοδο της μετοχής της έως και στα 1.300 δολάρια.

Θυμίζουμε πως μετοχή της Tesla έκανε το ντεμπούτο της στις 29 Ιουνίου του 2010. Από τότε μέχρι το ρεκόρ της Δευτέρας, στα 1.023,59 δολάρια, έχει διαγράψει μια εκπληκτική πορεία που μεταφράζεται σε άνοδο κατά 21.323%!

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας