Με θετικό πρόσημο ανοίγουν το Νοέμβριο οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά και τη συμφωνία ΗΠΑ – ΕΕ για την άρση επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που εξάγονται από την Ευρώπη στην αμερικανική αγορά.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται κατά 0,6% υψηλότερα, με όλους τους κλάδους να είναι σε θετικό έδαφος. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει κέρδη 0,37% στις 7.263 μονάδες, ο DAX ενισχύεται κατά 0,58% στις 15.779 μονάδες και ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,78% στις 6.883 μονάδες.

Η νέα συμφωνία που επετεύχθη στο πλαίσιο της G20 ουσιαστικά θέτει ένα τέλος στη διένεξη που δηλητηριάζει τις διμερείς εμπορικές σχέσεις Ουάσινγκτον και Βρυξελλών αφότου επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Υπολογίζεται ότι θα μπορέσουν να καταβληθούν στα ταμεία των διαφόρων χωρών, πάνω από 150 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, τα οποία έως τώρα «γλίτωναν» οι πολυεθνικές.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, στο επίκεντρο είναι η Ryanair, αν και ανακοίνωσε κέρδη για πρώτη φορά από τα τέλη του 2019, η μετοχή σημειώνει απώλειες 1%. Η Ryanair όμως ανακοίνωσε ότι θα καταγράψει ζημιές σε ετήσια βάση, μέχρι και 200 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές