Με μικρές μεταβολές κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης του Νοεμβρίου, με τη Wall Street να τηρεί πλέον στάση αναμονής ενόψει της συνεδρίασης της Federal Reserve αυτήν την εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,24% στις 35.904 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,05% στις 4.603 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,06% στις 15.508 μονάδες.

Στο επίκεντρο της αγοράς παραμένει η Tesla, η οποία έγινε η εταιρεία του 1 τρισ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα. Η μετοχή συνεχίζει σήμερα με κέρδη 2%, καθώς το momentum παραμένει θετικό.

Οι μετοχές που συνδέονται με την οικονομική ανάκαμψη, όπως η Ford και η Occidental Petroleum, κινούνται επίσης υψηλότερα. Η Ford κερδίζει 1% και η Occidental Petroleum σημειώνει άνοδο 2,5%.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά προετοιμάζονται για άλλη μια εβδομάδα εταιρικών κερδών, μια σημαντική συνεδρίαση της Federal Reserve και την ανακοίνωση για τις θέσεις εργασίας του Οκτωβρίου. Πάντως μέχρι τώρα, περίπου οι μισές από τις εταιρείες του S&P 500 έχουν αναφέρει τριμηνιαία αποτελέσματα και πάνω από το 80% από αυτές ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν επίσης τη διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve την Τρίτη και την Τετάρτη. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να ανακοινώσει ότι θα αρχίσει να μειώνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων και θα τερματίσει πλήρως το πρόγραμμα μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street