Η προ εβδομάδων απώλεια των 113 δολαρίων, που συνιστούσαν τη στήριξη στη μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση, έβαλε τη μετοχή της Starbucks (NASDAQ:SBUX) σε μπελάδες, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον μειώθηκε σημαντικά.

Και μάλιστα, η μετέπειτα αδυναμία της να προσπελάσει τα 119 δολάρια, έδωσε σήμα πώλησης, σχηματίζοντας μια πτωτικότητα που την οδήγησε στον στόχο των 105, αντίθετη με τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας.

Για τη συνέχεια, αναμένουμε κάποια αντίδραση μέχρι την περιοχή των 110-112, για να πάρουμε νέο σήμα πώλησης με επόμενη στάση τα 92.

Το στοπ οριοθετείται πάνω από 117 σε κλείσιμο ημέρας.

Αντίθετα με την πορεία της μετοχής στο ταμπλό φαίνεται να έχουν κινηθεί τα χρηματοοικονομικά μεγέθη της εταιρίας, τα οποία για το γ’ τρίμηνο του έτους κατέγραψαν περαιτέρω ενίσχυση.

Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα της Starbucks σημείωσαν μεταβολή +31% σε ετήσια βάση και βρέθηκαν στα 8,1 δισ. $, γεγονός που μεταφράστηκε σε αξιοσημείωτη μεταβολή, +351,5%, των κερδών ανά μετοχή, με εκείνα να αγγίζουν τα 1,49 $.

Επιπλέον, ενδιαφέρον φέρει η πορεία των EBIT της εταιρίας, καθώς κατέγραψαν θετική μεταβολή της τάξεως του 408% και σκαρφάλωσαν στα 2,24 δισ.

Τέλος, η εταιρία δεσμεύτηκε να επιστρέψει συνολικά στους μετόχους της 20 δισ. $ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News