Με σημαντική ώθηση από επιλεγμένους τίτλους, αλλά και με το βαρίδι του σχεδόν -2% της ΔΕΗ, κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και επανέρχεται στα επίπεδα προ της πτώσης της Παρασκευής, δεν δείχνει διάθεση να διαπεράσει την αντίσταση των 910 μονάδων.

Έτσι, ο γενικός δείκτης παραμένει στις 906,97 μονάδες με κέρδη 0,99%, με τον τζίρο όμως να έχει ξεπεράσει τα 26 εκατ. ευρώ.

Με αυτήν την κίνηση η αγορά συντηρεί σε ισχύ το θετικό βραχυπρόθεσμο ανοδικό σενάριο, αλλά η πλήρωσή του δεν φαίνεται ακόμη να υλοποιείται. Και αυτό, όπως σχολιάζουν χρηματιστηριακές πηγές στον ot.gr, είναι αποτέλεσμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, η οποία θα ολοκληρωθεί αυτήν την εβδομάδα απορροφώντας σημαντικό μέρος της ρευστότητας της αγοράς.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το βιβλίο προσφορών για την ΑΜΚ της ΔΕΗ θα ανοίξει την  Τρίτη 2 Νοεμβρίου και θα κλείσει την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου. Η τιμή διάθεσης θα διαμορφωθεί από 8,50 έως 9 ευρώ, το οποίο σημαίνει ότι το εύρος των κεφαλαίων που θα αντληθούν θα κυμανθεί από 1,105 δισ. ευρώ έως 1,350 δισ. ευρώ.

Έτσι, η μετοχή της ΔΕΗ κινείται με απώλειες 2% στα 9,1850 ευρώ, «βαρύνοντας» την αγορά, η οποία παίρνει σημαντική ώθηση από το +3,3% της Λάμδα, αλλά και το +2,94% της Eurobank.

Σημαντικά είναι και τα κέρδη σε Βιοχάλκο, Alpha bank, Coca Cola, ΟΤΕ, Εθνική και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες