Με… φόρα πάνω από τις 900 μονάδες επανέρχεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο καταφέρνει να αρχίσει το Νοέμβριο με τις καλύτερες των προϋποθέσεων και με ισχυρή ώθηση από τίτλους που είχαν υποαποδώσει σε σχέση με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει σήμερα κέρδη 1,26% στις 909,34 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να είναι σε υψηλά επίπεδα.

Τι περιμένουμε τον Νοέμβριο

Παραδοσιακά ο Νοέμβριος είναι ο μήνας που τα ξένα χαρτοφυλάκια κλείνουν τη χρήση τους, αποζητώντας επίσης και τη μεγιστοποίηση των αποδόσεών τους. Και αν αναλογιστεί κανείς ότι το 60% και πλέον των συναλλαγών στη Λ. Αθηνών πραγματοποιείται από ξένα χαρτοφυλάκια, τότε η μόνη σίγουρη εκτίμηση είναι ότι ο μήνας θα είναι άκρως ενδιαφέρον.

Όχι μόνο με το πιθανό window dressing, αλλά και με το ότι αυτήν την εβδομάδα θα ολοκληρωθεί και η αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ, αλλά και στις 11 Νοεμβρίου έχουμε τις ανακοινώσεις για τον MSCI Greece, με το rebalancing να λαμβάνει χώρα τέλος του μήνα. Παράλληλα περιμένουμε και τη Moody’s και την απόφασή της για την ελληνική οικονομία μιας και υπολείπεται από τους άλλους οίκους.

Παράλληλα, το κλίμα στις διεθνείς αγορές παραμένει θετικό, με τις ΗΠΑ να συνεχίζουν σε νέα ιστορικά υψηλά και τον S&P 500 να καταγράφει τη 10η ανοδική στις τελευταίες 13 συνεδριάσεις. Το επενδυτικό ενδιαφέρον της εβδομάδας προφανώς εστιάζει παγκοσμίως στην επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας περί της μεταστροφής της νομισματικής της πολιτικής.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε αυτό το πλαίσιο και σε επίπεδο τίτλων, Λάμδα και Βιοχάλκο σημειώνουν κέρδη 3,38% και 3,54% αντίστοιχα, με τη Eurobank να είναι στο +2,94% και την Alpha Bank στο +2,50%. Αυτή η τετράδα ξεχωρίζει, με τις ΟΤΕ, Εθνική, Coca Cola, Jumbo και Ελληνικά Πετρέλαια να επικουρούν στη σημαντική άνοδο της αγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες