Ανοδικά κινείται ο χρυσός, καθώς ξαναυποχώρησε η τιμή του αμερικανικού δολαρίου και φυσικά το βλέμμα είναι στραμμένο στη διήμερη συνεδρίαση της FED και τις αποφάσεις της για το tapering.

H τιμή του χρυσού ενισχύθηκε κατά 0,3% στα 1.787,70 δολάρια η ουγγιά  στις 13:30 ώρα GTM, μετά από τα χαμηλά εβδομάδας που είχε καταγράψει στην προηγούμενη συνεδρίαση.Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Δεκεμβρίου σημειώνουν άνοδο της τάξης του 0,4% στα 1.790 δολάρια η ουγγιά.

Ωστόσο, οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου κυμαίνονταν μεταξύ ελαφρών απωλειών και κερδών κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Χρειαζόμαστε λίγο φρέσκο ​​αέρα στις αγορές και η συνεδρίαση της Fed αυτή την εβδομάδα θα μπορούσε να είναι ένα τέτοιο γεγονός… μέχρι τότε η αγορά θα παρασύρεται», δήλωσε ο  επικεφαλής στρατηγικής στην αγορά των εμπορευμάτων στη Saxo Bank στην Κοπεγχάγη, Όλε Χάνσεν. «Βλέπουμε ήδη η αγορά προεξοφλεί μια αύξηση των επιτοκίων γύρω στο Μάιο ή τον Ιούνιο του επόμενου έτους, που είναι σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα από αυτό που περίμενε η αγορά πριν από μερικούς μήνες, και αυτή ήταν η τελευταία πρόκληση για τον χρυσό» καταλήγει

Η μείωση των κινήτρων τόνωσης και η αύξηση των επιτοκίων οδηγούν σε άνοδο τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, αυξάνοντας το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει τόκο στους επενδυτές του.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,3% και η τιμή του ανήλθε στα 23,91 δολάρια η ουγγιά. Η πλατίνα αυξήθηκε κατά 2,8% στα 1.046,96 δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο επίσης σημείωσε άνοδο 2,8% στα 2.059,19 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές