Να… σηκώνει τα χέρια ψηλά απέναντι στο φαινόμενο των κενών θέσεων στην αγορά εργασίας στις ΗΠΑ παρά την υψηλή ανεργία, εμφανίστηκε η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, δίχως να μπορεί να το εξηγήσει. Αν και επέμεινε πως η συμμετοχή και επανένταξη των εργαζομένων στην απασχόληση θα αναζωπυρωθεί σταδιακά.

«Παρά το γεγονός πως υπάρχει πολύ σημαντική ζήτηση για εργαζόμενους αυτή τη στιγμή, πολλοί εργαζόμενοι παραμένουν εκτός της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ. Πρόκειται για μεταβατικό (φαινόμενο) ή μόνιμο; Είναι μια καλή ερώτηση, αλλά πρέπει να πω, πως δεν είμαι βέβαιη» παραδέχτηκε με ειλικρίνεια η κυρία Γέλεν.

Πάντως, η Αμερικανίδα υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξη πως «σταδιακά θα έχουμε μια αναζωπύρωση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας», αλλά «δίχως να είναι σαφές το γιατί είναι για την ώρα μειωμένη», παραθέτοντας ως πιθανές αιτίες την πρόωρη συνταξιοδότηση πολλών εργαζομένων και την απόφαση τους να μην επιστρέψουν στις θέσεις τους λόγω της πανδημίας, της ανησυχίας τους για τις υγειονομικές συνθήκες και την φροντίδα των παιδιών τους.

Η κυρία Γέλεν έκανε τις δηλώσεις αυτές από το Δουβλίνο όπου βρίσκεται για σειρά επαφών με την τοπική ηγεσία, στο πλαίσιο της εφαρμογής της συμφωνίας για τον παγκόσμιο ελάχιστο εταιρικό φόρο. Είναι προγραμματισμένο να παραστεί σε διάφορες εκδηλώσεις του υπουργείου Οικονομικών, διεθνών ινστιτούτων και του αμερικανο-ιρλανδικού εμπορικού επιμελητηρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή