Σε συζητήσεις για την αγορά 30 αεροσκαφών Airbus A320neo ή Boeing 737 MAX βρίσκεται η αεροπορική εταιρεία του Κουβέιτ Jazeera Airways, σε μια συμφωνία αξίας έως και 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας τη Δευτέρα.

Ο Μαρουάν Μπουντάι δήλωσε στο Reuters ότι ο low budget αερομεταφορέας αναμένεται να προβεί στην από καιρό σχεδιασμένη παραγγελία αεροσκαφών μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Η αεροπορική εταιρεία θα λάβει δάνειο για να χρηματοδοτήσει μέρος της αγοράς, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα χρηματοδοτηθεί από τα ίδια ταμειακά αποθέματα της εταιρείας, τα οποία επί του παρόντος ανέρχονται σε 41 εκατομμύρια δηνάρια Κουβέιτ (136 εκατομμύρια δολάρια).

Η αποκάλυψη των συνομιλιών για παραγγελίες νέων αεροσκαφών έρχεται μόλις δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του πενθήμερου Dubai Airshow, το οποίο θα είναι η μεγαλύτερη φετινή αεροδιαστημική εμπορική έκθεση και ένα μεγάλο πεδίο για εμπορικές και στρατιωτικές συμβάσεις αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Jazeera σχεδιάζει εδώ και πολλά χρόνια να προβεί σε παραγγελία αεροσκαφών για να επεκτείνει και να αντικαταστήσει το στόλο των μισθωμένων αεροσκαφών Airbus στενής ατράκτου, αλλά ποτέ τελικά δεν προέβη σε παραγγελία.

Αυτή τη στιγμή διαθέτει στόλο 17 αεροσκαφών Airbus A320.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου ύψους 11,8 εκατομμυρίων δηναρίων (39,15 εκατομμυρίων δολαρίων), τα πρώτα τριμηνιαία κέρδη της σε δύο χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή