Το εναπομείναν ποσοστό που δεν κατείχε στην BodyArmor ανακοίνωσε πως εξαγοράζει η Coca-Cola Inc. ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο της με στόχο τη διεκδίκηση της κυρίαρχης θέση στον κλάδο των αθλητικών ποτών απέναντι στο δημοφιλές Gatorade της PepciCo Inc.

Ο αμερικανικός γίγαντας κατείχε ήδη ένα ποσοστό ύψους 15% στην BodyArmor, ήδη από το 2018, όμως αποφάσισε να την απορροφήσει πλήρως καταβάλλοντας το ποσό των 5,6 δισ. δολαρίων. Με τον τρόπο αυτό η BodyArmor κοστολογείται στα 6,59 δισ. δολάρια. Όταν, η Coca-Cola είχε επενδύσει για πρώτη φορά στην εταιρεία, η αξίας της υπολογιζόταν μόλις στα 2 δισ. δολάρια, με την ενδυνάμωση της να αντανακλά την ενίσχυση του κλάδου των αθλητικών ποτών.

Πραγματικά, η BodyArmor αριθμεί πωλήσεις που αγγίζουν το 1,4 δισ. δολάρια με ρυθμό ανάπτυξης που αγγίζει το 50%. Μάλιστα, σημαντικό μέρος της δημοτικότητας της αποδίδεται στη στήριξη που έλαβε από τον αξέχαστο θρύλο του μπάσκετ, Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος είχε και αγοράσει μικρό ποσοστό στην εταιρεία.

Για την ίδια την Coca-Cola η συμφωνία συνιστά μια στροφή στην στρατηγική της δεδομένου πως, την τελευταία χρονιά, ο όμιλος είχε προχωρήσει σε διαδοχικές ρευστοποιήσεις brands από το πολυσχιδές χαρτοφυλάκιο της επιθυμώντας να επικεντρωθεί στον κλάδο των αναψυκτικών. Πάντως, δήλωσε πως θα συνεχίσει να διαχειρίζεται την BodyArmor  ως ξεχωριστή θυγατρική της μονάδας Βορείου Αμερικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή