Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν πεθάνει από την Covid-19, σε χρονικό διάστημα λιγότερο από δύο χρόνια μετά την πρώτη τεκμηρίωση του νέου φονικού κορωνοϊού, και παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν και παρασκεύασαν εμβόλια που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων, περιορίζοντας σημαντικά τα ποσοστά θνησιμότητας σε όλο τον κόσμο.

Το τελευταίο 1 εκατομμύριο καταγεγραμμένων θανάτων σημειώθηκε σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα εκατομμύρια θανάτων. Χρειάστηκαν περισσότερες από 110 ημέρες για να μετρήσουμε 5 εκατομμύρια θανάτους από τα 4 εκατομμύρια, όταν είχαν απαιτηθεί λιγότερο από 90 ημέρες για να ανέβουμε από τα 3 στα 4 εκατομμύρια. Το ποσοστό έχει επιστρέψει στον ρυθμό που παρατηρήθηκε κατά τον πρώτο χρόνο εξάπλωσης της πανδημίας, όταν ο ιός εξακολουθούσε να κυριαρχεί.

Οι ανεμβολίαστοι και η μετάλλαξη Δέλτα

Ωστόσο, η Covid-19 συνεχίζει να σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά. Δισεκατομμύρια άλλοι παραμένουν ανεμβολίαστοι είτε επειδή δεν έχουν πρόσβαση στα εμβόλια είτε επειδή είναι απρόθυμοι να τα κάνουν, με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτοι σε μια μόλυνση που έχει γίνει πιο επικίνδυνη με την πάροδο του χρόνου. Η μετάδοση του ιού συνεχίζεται, λόγω της εμφάνισης της πιο μολυσματικής μετάλλαξης Δέλτα.

Μόνο οι ΗΠΑ αντιπροσώπευαν το 14% του τελευταίου εκατομμυρίου θανάτων – το υψηλότερο ποσοστό από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Στη Ρωσία αντιστοιχούσε το 10% του συνόλου, ενώ η Ινδονησία και η Βραζιλία είχαν ποσοστά από 8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα