COP26 – Με ποιους ξένους ηγέτες είχε τετ α τετ ο Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός παραβρέθηκε στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP26 στη Γλασκόβη

COP26 – Με ποιους ξένους ηγέτες είχε τετ α τετ ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα, στο περιθώριο της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP26, σύντομες συζητήσεις με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Modi, την καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel, τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Scott Morrison, τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Xavier Bettel και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel.

Η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου δεν πρέπει να καθυστερήσει την πράσινη μετάβαση

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα COP26 εμφανίστηκε αμετακίνητος στο στόχο του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής ως το 2025 όπως ήταν και ο αρχικός στόχος που είχε θέσει η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δράσεις που έχει αναλάβει Ελλάδα, επικαλούμενος το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων έως το 2025, τον στόχο να καταστεί η Ελλάδα κλιματικά ουδέτερη κυρίως μέσω της αξιοποίησης των ΑΠΕ έως το 2050, καθώς και την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στο σχέδιο για τη μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη, με βάση την πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο και τις προχωρημένες συζητήσεις με τη Σαουδική Αραβία, ενώ μίλησε και για τους ευρύτερους στόχους οι οποίοι πρέπει να τεθούν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου δεν πρέπει να καθυστερήσει την μετάβαση προς την «πράσινη ενέργεια».

OT Originals

Περισσότερα από Πολιτική

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο