Από Facebook σε Meta

Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, το Facebook μετονομάστηκε σε «Meta», σηματοδοτώντας την είσοδο του στο κόσμο του Metaverse. Κάτω από τη νέα ομπρέλα «Meta», οι υπηρεσίες, όπως το Facebook και το Whatsapp θα διατηρήσουν την τρέχουσα επωνυμία τους, ενώ η εταιρεία ακουστικών VR του Facebook, Oculus, θα κάνει rebrand το 2022.

Τί είναι το Μetaverse?

Το Μetaverse είναι ένας όρος που περιγράφει τη μελλοντική εξέλιξη του Διαδικτύου, όπου οι επίπεδες εφαρμογές και οι ιστότοποι που χρησιμοποιούμε σήμερα, θα αντικατασταθούν από καθηλωτικά περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας και κοινόχρηστους χώρους.

Το Metaverse είχε ήδη λάβει μορφή, μέσω παιχνιδιών βασισμένα σε κρύπτο και προγράμματα περιήγησης, όπως το Decentraland, το οποίο φιλοξένησε το πρώτο του εικονικό φεστιβάλ μουσικής, νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι.

Το Facebook οραματίζεται το νέο του δημιούργημα, ως ένα είδος εφαρμογής ‘αντικαταστάτη’, αλλά οι παράμετροί του είναι δύσκολο να καθοριστούν επειδή δεν θα είναι ένα μόνο πράγμα. Αντίθετα, θα είναι μια συλλογή από ανοιχτούς κόσμους που θα ενώνονται με δια-λειτουργικά στοιχεία.

Πώς θα ενσωματωθούν τα NFT σε αυτό ?

Στην κεντρική ομιλία της Πέμπτης, ο CEO Mark Zuckerberg έδωσε μερικά παραδείγματα σεναρίων, όπου οι χρήστες θα έχουν στη διάθεσή τους τα ψηφιακά τους αντικείμενα σε πολλά και διαφορετικά περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας.

Έτσι, θεωρητικά, εάν ένας χρήστης διαθέτει ένα 3D avatar NFT, θα έχει τη δυνατότητα να τοποθετήσει τον εικονικά προσαρμοσμένο του εαυτό σε διάφορους χώρους VR. Οι αίθουσες αυτές μπορεί να είναι για κοινωνικοποίηση, συναυλίες, συνέδρια ή ακόμα και αγορές, όπου θα είναι εφικτή η απόκτηση περισσότερων NFT.

Το Novi & τo DIEM

Αυτόν τον μήνα το Facebook ξεκίνησε πιλοτικά το Novi, που αποτελεί το νέο ψηφιακό πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων. Το πιλοτικό λανσάρισμα έχει λάβει χώρα σε ΗΠΑ και Γουατεμάλα. Ένα συνοδευτικό δελτίο τύπου επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία εξακολουθεί να έχει σχέδια να κυκλοφορήσει το Diem, το κρυπτονόμισμα του, που συνδέεται 1-1 με το δολάριο ΗΠΑ. Αν και απουσιάζει από το πιλοτικό πρόγραμμα, εικάζεται ότι το Diem θα αποτελεί το νόμισμα ψηφιακού 3D κόσμου του Facebook.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News