Τα Meme coins, που είναι κρυπτονομίσματα βασισμένα σε μιμίδια και γεγονότα της επικαιρότητας, αποτελούν τη νέα τάση και έχουν μετατρέψει πολλούς επενδυτές στην καινούρια εκλεκτή κρυπτο-αφρόκρεμα. Η πλειοψηφία των επενδυτών έχουν πετύχει θεαματικές αποδόσεις, με πολλούς να σημειώνουν κέρδη εκατομμυρίων.

Καθημερινά εμφανίζονται νεο-εισερχόμενα νομίσματα, γεγονός που δυσχεραίνει την εύρεση των ανερχόμενων ‘διαμαντιών’. Ωστόσο, από τη μάζα ξεχώρισαν ιδιαίτερα αυτά με έμβλημα τους τετράποδους φίλους μας, τα σκυλιά.

1. ‘Dogelon Mars’ (ELON)

Με αποδόσεις ύψους 3.984%, νικητής στη μάχη της επικράτειας, είναι το νόμισμα ‘Dogelon Mars’ (ELON). Το spin-off του Dogecoin έχει γίνει πρωτοσέλιδο, καθώς πήρε το όνομά του από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Elon Musk – ο οποίος φημίζεται για την έντονη επιρροή που έχει στα κρύπτο, μέσω του Twitter. Αν και ο γνωστός επιχειρηματίας δεν έχει κάνει κάποια αναφορά στο συγκεκριμένο νόμισμα, μέσα σε 24 ώρες, πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές ELON αξίας 251 εκατομμυρίων δολαρίων.

2. ‘Samoyedcoin’ (SAMO)

Στη δεύτερη θέση έρχεται το ‘Samoyedcoin’ (SAMO) με απόδοση 2.388%. Το meme coin είναι εμπνευσμένο από το Dogecoin, τον CEO του ανταλλακτηρίου FTX και τον ιδρυτή του Solana δικτύου. Το SAMO έχει αναπτυχθεί στο Solana δίκτυο, που αποτελεί ισάξιο ανταγωνιστή του Ethereum και που έχει δει τεράστια κέρδη. Το SAMO επιθυμεί να είναι ένα διασκεδαστικό νόμισμα και αποκαλεί τον εαυτό του ως το “πιο αξιολάτρευτο σκυλί σε οποιοδήποτε blockchain”.

3. ‘Shiba Inu’ (SHIB)

Αν και το πιο γνωστό meme coin μετά το DOGE, το SHIB κατακτά την τρίτη θέση, καταγράφοντας αποδόσεις ύψους 804%. Αν το αξιολογήσουμε ωστόσο μεμονωμένα, η απόδοση αυτή είναι αρκετά σημαντική και αποδεικνύει τη δύναμη της κοινότητας του νομίσματος.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο επονομαζόμενος στην κρυπτο-κοινότητα ‘Dogefather’, Elon Musk ανάρτησε ένα tweet υπέρ του token. Συγκεκριμένα, δημοσίευσε μια εικόνα του νέου του κουταβιού ράτσας Shibu Inu. Το νέο του κουτάβι, επ’ ονόματι Floki, κερδίζοντας την αγάπη όλων των ένθερμων θαυμαστών του ιδιοκτήτη του, μετέτρεψε το hashtag ‘#SHIB’ στη νέα τάση στο Twitter.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News