Η Amazon πρόκειται να προχωρήσει στην εκτόξευση του πρώτου δορυφόρου του Project Kuiper, δηλαδή του δικτύου δορυφόρων για την παροχή Internet, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, υποβλήθηκε σχετικό αίτημα στην FCC (Federal Communications Commission), την αρμόδια ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ, για να εκτοξεύσει και να λειτουργήσει τους πρώτους δύο δορυφόρους του προγράμματος, τους KuiperSat-1 και KuiperSat-2.

Επιπλέον η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε ότι για την εκτόξευση των δύο δορυφόρων θα χρησιμοποιηθεί ο πύραυλος RS1 της διαστημικής εταιρείας ABL Space Systems.

Στόχος του Project Kuiper της Amazon είναι να δημιουργήσει ένα δίκτυο αποτελούμενο από 3.236 δορυφόρους, σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη ώστε να παρέχει υψηλής ταχύτητας Internet σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Πέρυσι η FCC έδωσε άδεια για το σύστημα που σχεδίασε η Amazon, το οποίο σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία θα απορροφήσει το ποσό των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Υπολογίζεται ότι η πρώτη φάση λειτουργίας της υπηρεσίας παροχής Internet μπορεί να λειτουργήσει με τους πρώτους 578 δορυφόρους σε τροχιά. Υπενθυμίζεται ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε η συνεργασία της Amazon με τη Verizon.

Μεγάλος αντίπαλος του Project Kuiper θεωρείται το δίκτυο Starlink που έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή η SpaceX. Ωστόσο, υπάρχουν και μικρότεροι ανταγωνιστές, όπως το βρετανικής προέλευσης (κυρίως) OneWeb, το Astranis που στηρίζεται από την BlackRock, το AST SpaceMobile που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα στον κολοσσό Lockheed Martin και την start-up Omnispace, αλλά και το καναδικό Lightspeed της Telesat.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Παρουσίασε νέο μικροτσίπ και «έλυσε» ένα χρόνιο πρόβλημα των κβαντικών υπολογιστών
Τεχνολογία |

Αποκαλυπτήρια για το «αλάνθαστο» κβαντικό μικροτσίπ της Google

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η Google είπε ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδυάζει τα Qubits του τσιπ Willow, έτσι ώστε τα ποσοστά σφαλμάτων να μειώνονται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Qubits

Έρευνα BrokerChooser: Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης
Τεχνολογία |

Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης - Η θέση της Ελλάδας

Η έρευνα βασίζεται σε ένα σύνολο δεδομένων που περιλαμβάνει πάνω από 30.000 γνωστές απατηλές οντότητες, αναλύοντας τα μοτίβα αναζήτησης της Google σε περιεχόμενο της BrokerChooser σε 56 γλώσσες