Το ‘The Sandbox’ είναι ένα εικονικός 3D κόσμος τύπου Metaverse, όπου οι παίκτες μπορούν να παίξουν, να χτίσουν και να έχουν στην ιδιοκτησία τους ακίνητα, όπως επίσης και να δημιουργήσουν έσοδα από τις εικονικές τους εμπειρίες.

Το εγγενές του νόμισμα (token) του παιχνιδιού, το SAND, έχει εκτοξευθεί κατά 44,34% τις τελευταίες 48 ώρες, διαμορφώνοντας νέα ιστορικά υψηλά. Με τον χθεσινό όγκο συναλλαγών του να ξεπερνάει τα 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια και την μηνιαία απόδοση στα 397%, το πρότζεκτ ξεδιπλώνει τις προοπτικές του.

Τα αίτια ανόδου

Η αύξηση μπορεί να εντοπιστεί σε δύο κυρίως γεγονότα.

Metaverse & Mark Zuckerberg

Αρχικά, η ευρύτερη αγορά token, με χρήση σε εικονικούς κόσμους, έχει προεξοφληθεί θετικά από τους επενδυτές, μετά την επίσημη ανακοίνωση του CEO της Facebook, Mark Zuckerberg, για τη μεταστροφή προς το Metaverse.

Αναφορικά, την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, το Facebook μετονομάστηκε σε «Meta», σηματοδοτώντας την είσοδο του στο κόσμο του Metaverse. Το Μetaverse είναι ένας όρος που περιγράφει τη μελλοντική εξέλιξη του Διαδικτύου, όπου οι επίπεδες εφαρμογές και οι ιστότοποι που χρησιμοποιούμε σήμερα, θα αντικατασταθούν από καθηλωτικά περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας και κοινόχρηστους χώρους.

Το ΜΑΝΑ, ένα όμοιο token, με χρηστικότητα στο δημοφιλές βιντεο-παιχνίδι Decentraland, μέσα σε μία εβδομάδα έχει καταγράψει άνοδο κατά 280%. Επίσης, το Illuvium (ILV), το εγγενές νόμισμα για ένα παιχνίδι περιπέτειας RPG ανοιχτού κόσμου, επί του Ethereum blockchain, εχθές αυξήθηκε κατά 15,9%, πετυχαίνοντας νέο ιστορικό υψηλό.

Η χρηματοδότηση

Η σημαντικότερη συνιστώσα διαμόρφωσης της ανόδου ήταν ο νέος γύρος χρηματοδότησης ύψους 93 εκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε το The Sandbox.

Το The Sandbox—θυγατρική εταιρεία της Animoca Brands— ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 93 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση σε έναν γύρο σειράς Β, με επικεφαλής το ‘Vision Fund 2’ της SoftBank. Η ιαπωνική εταιρεία έχει στοχεύσει σε επενδύσεις NFT και crypto τον τελευταίο καιρό.

Μαζί με την Animoca, στον γύρο σειράς B συμμετείχαν επίσης οι Samsung Next, Galaxy Interactive, True Global Ventures, Liberty City Ventures, LG Technology Ventures, ο εκδότης παιχνιδιών για κινητά Com2us και πολλές άλλες εταιρείες.

Το πρότζεκτ

Το ‘The Sandbox’ είναι ένα παιχνίδι για κινητά τηλέφωνα και Microsoft Windows, που αναπτύχθηκε από την gamestudio Pixowl και κυκλοφόρησε στις 15 Μαΐου 2012. Κυκλοφόρησε για PC στο Steam στις 29 Ιουνίου 2015. Η μάρκα εξαγοράστηκε από τις Animoca Brands το 2018.

Πλέον, έχει εξελιχθεί σε ένα οικοσύστημα metaverse και παιχνιδιών επί του Ethereum δικτύου, όπου οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν έσοδα από περιουσιακά στοιχεία, όπως NFT.

Το ‘The Sandbox’ αναμένεται να κυκλοφορήσει σε alpha mode, πριν από το τέλος του έτους, ωστόσο, το παιχνίδι έχει ήδη πάνω από 500.000 χρήστες να συνδέουν τα κρύπτο-πορτοφόλια τους στην πλατφόρμα, δημιουργώντας πωλήσεις NFT αξίας 144 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Sandbox έχει επίσης εξασφαλίσει, πολλές συνεργασίες υψηλού προφίλ. Σ’ αυτές περιλαμβάνεται συνεργασία με τον καλλιτέχνη Snoop Dogg, τη γνωστή συλλογή NFT ‘Bored Ape Yacht Club’ και το ανταλλακτήριο Binance.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα