Η μετονομασία της πασίγνωστης εταιρίας Facebook σε Meta, φαίνεται να έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας τον μέχρι προ ολίγων ημερών «άγνωστο» κόσμο του Metaverse, ο οποίος τα τελευταία χρόνια συνεχώς αναπτύσσεται και προετοιμάζεται να παρέχει στους χρήστες πρωτόγνωρες εμπειρίες.

Η έξυπνη κίνηση του ιδρυτή της Facebook να μετονομάσει την εταιρία Meta λόγω της αλλαγής πλεύσης, δεν καθιστά τον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας κτήμα της εταιρίας του, καθώς και άλλες εταιρίες φαίνεται να ασχολούνται εντατικά με το συγκεκριμένο κομμάτι και αναμένεται να καταγράψουν σημαντικά κέρδη από τη συνεχή μεγέθυνσή του.

Σύμφωνα με την έρευνα του διεθνούς φήμης CNBC οι τρεις εταιρίες που θα επωφεληθούν άμεσα από το metaverse ανήκουν σε τρεις διαφορετικούς τεχνολογικούς κλάδους.

Ξεκινώντας από τη μικρότερη σε κεφαλαιοποίηση εταιρία της παρέας, η Matterport αποτελεί μια νεοσύστατη εταιρία που προήλθε από το 4ο SPAC της πασίγνωστης ομάδα του Gores.

Λόγω της άμεσης εμπλοκής της με τρισδιάστατα projects, ήδη καταγράφει νέα ιστορικά υψηλά (μετά-SPAC εποχής), ενώ προσώρας τιμά τη στήριξη στα 22,60, από όπου μπορεί να ξεκινήσει μια κίνηση προς τα 31 δολάρια.

Έχοντας ήδη 6 εκατομμύρια ψηφιοποιημένες σαρώσεις, εκτιμάται πως η εταιρία έχει 100 φορές περισσότερες σαρώσεις από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή, γεγονός που της προσδίδει ένα αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα.

Επωφελημένη αναμένεται να βγει και η νεοσύστατη Roblox, η οποία αποτελεί τη νούμερο ένα αναπτυσσόμενη εταιρία βιντεοπαιχνιδιών, και φαίνεται να έχει μεγάλα περιθώρια μεγέθυνσης, υποβοηθούμενη από το νέο καθεστώς της Meta πλατφόρμας.

Ο στόχος για το 2022 βρίσκεται στα 110 δολάρια, με κοντινή στήριξη τα 69 και στοπ στα long κάτω από 67 σε κλείσιμο ημέρας.

Το τρίο συμπληρώνει η εμβληματική NVDA που ήδη έχει κατοχυρώσει τη θέση της στην παγκόσμια αγορά.

Δεδομένης της έλλειψης τσιπ που παρατηρείται στην αγορά και την αναγκαιότητα τους στην εύρυθμη λειτουργία των concept της εικονικής πραγματικότητας, η κατασκευάστρια αυτών NVIDIA αναμένεται να στεφθεί νούμερο ένα επωφελημένη από τον κόσμο του Metaverse.

Στο ταμπλό, η άκρως επιθετική μετοχή της NVDA έχει υποβοηθηθεί από την εξαιρετικά αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα της, απόρροια -εν μέρει- της μανίας για τα κρυπτονομίσματα.

Έχοντας ήδη εισέλθει σε περιοχή υπεραγοράς, στοχεύει τα 305 δολάρια με κοντινή στήριξη τα 255.

Το στοπ στις βραχυπρόθεσμες αγοραστικές θέσεις βρίσκεται κάτω από τα 236 σε κλείσιμο ημέρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News