Τρίτη ημέρα σταθεροποίησης και trading τίτλων ολοκλήρωσε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο επί της ουσίας αναλώνεται σε μια διαχείριση των αναδιαρθρώσεων χαρτοφυλακίων που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα.

Ο γενικός δείκτης σήμερα έκλεισε με κέρδη 0,06% στις 908,62 μονάδες, με τον τζίρο να κλείνει στο μέσο όρο επίσης των τελευταίων ημερών, ήτοι στα 55 εκατ. ευρώ.

Αν και οι εγχώριοι αναλυτές ανέμεναν πιο «ενεργητικό» Νοέμβριο, καθώς τα ξένα χαρτοφυλάκια κλείνουν τη 12μηνη χρήση τους, τις πρώτες ημέρες του μήνα οι εντολές αναλώνονται στις εσωτερικές αναδιαρθρώσεις και σε ένα άτυπο rotation, δηλαδή ένα πεδίο στο οποίο «ανθούν» οι βραχυπρόθεσμοι.

Το θετικό βέβαια σήμερα είναι ότι ο τραπεζικός δείκτης δοκίμασε σήμερα και τις 600 μονάδες, ήτοι τα υψηλά πενταμήνου.

Βέβαια, όπως επισημαίνεται από τους περισσότερους αναλυτές μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου της ΔΕΗ η αγορά δεν μπορεί να “απελευθερωθεί” και να δοκιμάσει χωρίς περιορισμούς τα υψηλότερα επίπεδα. Σήμερα υπενθυμίζεται ότι κλείνει το βιβλίο προσφορών, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται αύριο, ωστόσο, οι μέχρι τώρα πληροφορίες δείχνουν σημαντική υπερκάλυψη, αναγνωρίζοντας τόσο τη σημασία αυτής, όσο και το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται στο στόχαστρο μεγάλων επενδυτικών οίκων που αναζητούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Στη μεγάλη τώρα εικόνα, το επίπεδο το οποίο δεν κατάφερε να διαπεράσει σήμερα το ΧΑΑ έχει αποκτήσει μεγάλη σημασία, καθώς για να μπορέσει να δει τα υψηλότερα επίπεδα πρέπει να ξεπεράσει αυτόν τον σκόπελο των 910-911 μονάδων. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί το θετικό σενάριο της ανάκαμψης της οικονομίας και όχι το αρνητικό, που συνδέεται κυρίως με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και τον αντίκτυπό της στον τουρισμό και άλλες υπηρεσίες.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, το +1,95% της Coca Cola βοήθησε την αγορά να διακρατήσει το θετικό της πρόσημο στο τέλος, αν και είχε “στο πλευρό” της και τα άνω του 1% κέρδη σε Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΗ. Υποστηρικτικά λειτούργησε και το θετικό γύρισμα στο τέλος των Jumbo, Eurobank και Alpha Bank. Από την άλλη όμως ο ΟΤΕ με το -1,94% επηρέασε την αγορά. Πτωτικά έκλεισαν και οι Titan, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΕΘνική, Ελληνικά Πετρέλαια και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες