Οι τιμές του χρυσού εκτινάχθηκαν κατά 1% την Πέμπτη, αφού η Federal Reserve δήλωσε ότι δεν στοχεύει επί του παρόντος να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων και Τράπεζα της Αγγλίας διέψευσε τις προσδοκίες της αγοράς για πιο επιθετική πολιτική.

Η τιμή σποτ σημείωσε άνοδο 1% στα 1.787,26 δολάρια ανά ουγγιά στις 1241 GMT, αφού άγγιξε το χαμηλό τριών εβδομάδων την Τετάρτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ για παράδοση Δεκεμβρίου αυξήθηκαν κατά 1,3% στα 1.787,00 δολάρια ανά ουγγιά.

«Ο χρυσός προσπαθεί να ανακτήσει ορισμένες από τις χθεσινές απώλειες και η αγορά ανακουφίζεται από το γεγονός ότι δεν υπήρξε ισχυρό μήνυμα σχετικά με μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed», δήλωσε στο Reuters ο αναλυτής της Saxo Bank, Ole Hansen.

Η Fed ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα αρχίσει το tapering αυτόν τον μήνα και επέμεινε στον ισχυρισμό της ότι ο υψηλός πληθωρισμός δεν την ανησυχεί επί του παρόντος.

Διαβάστε επίσης: Πάουελ – Η απόφαση για tapering δεν δίνει σήμα για αύξηση επιτοκίων

Μετά από αυτό, η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα την Πέμπτη, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για μια αύξηση που θα την έκανε την πρώτη από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες του κόσμου που θα αποφάσιζε να αυξήσει τα επιτόκια μετά την πανδημία.

Διαβάστε επίσης: Η Τράπεζα της Αγγλίας εκπλήσσει τις αγορές – Αμετάβλητα τα επιτόκια

Ο ανεξάρτητος αναλυτής Ross Norman είπε ότι η έντονη φυσική ζήτηση για χρυσό υποστηρίζει την αγορά, καθώς σημερινή εορτή Diwali της Ινδίας (η εορτή του φωτός) γενικά ενισχύει τις πωλήσεις του πολύτιμου μετάλλου.

Κατά τα άλλα, η τιμή spot για το ασήμι σημείωσε άνοδο 1,2% στα 23,79 δολάρια ανά ουγγιά. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,8% στα 1.037,35 δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 2,2% στα 2.043,54 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές