Προειδοποίηση για υψηλές ζημιές το τέταρτο τρίμηνο του έτους εξέδωσε η Credit Suisse Group AG, σαν αποτέλεσμα της επιβάρυνσης ύψους 1,6 δισ. ελβετικών φράγκων που προκύπτει από την αναδιάρθρωση, τις κατηγορίες και τα πρόστιμα που έχει δεχτεί την τελευταία χρονιά λόγω της εμπλοκής της σε σκάνδαλα.

Ήδη το τρίτο τρίμηνο δεν ήταν καλό, με τα καθαρά κέρδη να υποχωρούν κατά 21% στα 564 εκατ. ελβετικά φράγκα, λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από το σκάνδαλο χρηματοδότησης της Μοζαμβίκης, την υπόθεση της Archegos και την κατάρρευση της Greensill Capital.

Αν και τα συνολικά έσοδα για το τρίμηνο σημείωσαν αύξηση στα 5,4 δισ. καθώς διπλασιάστηκαν τα έσοδα από χρεώσεις που προέκυψαν κυρίως από τη συμμετοχή της σε συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων. Στον απόηχο, πάντως, των σκανδάλων η μετοχή της ελβετικής τράπεζας μετρά απώλειες της τάξεως του 13% για τη χρονιά.

Η διοίκηση υπό τον CEO Τόμας Γκοτστάιν προσπαθεί να πείσει την αγορά πως τα προβλήματα αυτά, κυρίως στο τμήμα του trading και της διαχείρισης κεφαλαίων δεν έχουν διαβρώσει τις δυνατότητες του Ομίλου.

Μάλιστα η τράπεζα έχει καταγράψει κέρδη σε κάποια από τα επενδυτικά της τμήματα, όπως αυτό του wealth management που προσέλκυσε νέα assets ύψους 6,5 δισ. ελβετικών φράγκων, κυρίως από την Ασία. Φαίνεται δε, πως πρόθεση της είναι να επικεντρωθεί σημαντικά στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου τμήματος. Συγκριτικά, άλλωστε, η UBS Group για το ίδιο διάστημα προσέλκυσε 19 δισ. δολάρια σε νέα κεφάλαια προς το τμήμα του wealth management.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή