Ένα ακόμη χαμηλό κατέγραψαν οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή πορεία ανάρρωσης της αγοράς εργασίας.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 269.000, σημειώνοντας νέα πτώση από την περασμένη εβδομάδα, όταν είχαν ανέλθει σε 283.000. Το νούμερο δε, αυτό είναι πιο χαμηλά κι από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανάμεναν οι αιτήσεις να φτάσουν τις 275.000.

Αντιστοίχως, πτωτικά συνεχίζουν να κινούνται και οι αιτήσεις για συνεχιζόμενα επιδόματα από παλαιούς ανέργους, που διαμορφώθηκαν στα 2,105 εκατ. από 2,239 την περασμένη εβδομάδα και ελαφρά πιο χαμηλά από τα 2,147 εκατ. που περίμεναν οι αναλυτές.

Θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό πως πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα που οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας παραμένουν κάτω από το ψυχολογικό όριο των 300.000, με αποτέλεσμα να έχουν υποχωρήσει στο κατώτερο σημείο τους από την έναρξη της πανδημίας. Αν και ακόμη δεν έχουν καταφέρει να «πιάσουν» τα προ της πανδημίας επίπεδα, όταν κατά μέσο όρο το 2019 κυμαίνονταν στις 200.000.

Χθες η έκθεση ADP έδειξε πως ο ιδιωτικός τομέας έκανε επιπλέον 571.000 προσλήψεις τον Οκτώβριο, που ήταν το υψηλότερο νούμερο για το δείκτη από τον Ιούνιο.

Τα στοιχεία αυτά καλλιεργούν αισιοδοξία στην αμερικανική αγορά πως η κρίσιμη έκθεση για την απασχόληση, που θα δημοσιευτεί αύριο, Παρασκευή, από το υπουργείο Εργασίας θα δείξει σημαντική βελτίωση με την προσθήκη επιπλέον 450.000 θέσεων εργασίας, μετά την απογοητευτική επίδοση των μόλις 194.000 νέων θέσεων το Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή