Δήλωση πρόθεσης συνεργασίας με στόχο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των δομών του Δήμου Κατερίνης, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία  και τις υποδομές που διαθέτει το ΕΚΕΤΑ, υπέγραψαν στις 2 Νοεμβρίου 2021 το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και ο Δήμος Κατερίνης.

Ειδικότερα, το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα, το σχεδιασμό καινοτόμων πιλοτικών δράσεων, οι οποίες θα προκύπτουν από την εφαρμογή της διαδικασίας ανίχνευσης αναγκών και θα ανταποκρίνονται στις προτεραιότητες του Δήμου και των πολιτών του, την από κοινού διοργάνωση επιστημονικών δραστηριοτήτων όπως συνεδρία, ημερίδες, εκδηλώσεις και τη συν-διαμόρφωση  προτάσεων διεκδίκησης και εκπόνησης εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων.

Το Μνημόνιο Πρόθεσης Συνεργασίας, του οποίου η διάρκεια ισχύος θα είναι αρχικά δύο έτη, υπέγραψε από την πλευρά του ΕΚΕΤΑ ο Διευθυντής της Κεντρικής Διεύθυνσης και Πρόεδρος ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Τζοβάρας και από την πλευρά του Δήμου Κατερίνης, ο Δήμαρχος Κατερίνης, κ. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος.

«Προτεραιότητά μας στο ΕΚΕΤΑ, αποτελεί η  παραγωγή  καινοτόμων  ερευνητικών  αποτελεσμάτων  σε ένα εκτεταμένο φάσμα επιστημονικών πεδίων, με κύριο στόχο την εξεύρεση λύσεων, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Είμαστε χαρούμενοι και ιδιαίτερα  αισιόδοξοι ότι η δημιουργική αυτή συνεργασία που ξεκινά μεταξύ του ΕΚΕΤΑ και του Δήμου Κατερίνης, θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες του Δήμου ενώ ταυτόχρονα θα αναδείξει τον αντίκτυπο της έρευνας μέσω της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών», δήλωσε μετά από  την υπογραφή του Μνημονίου  ο κ. Τζοβάρας.

«Ο Δήμος Κατερίνης, επιχειρεί να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον υιοθετώντας καινοτόμες πρακτικές και διαδικασίες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων. Προς την κατεύθυνση αυτή, μέσω της  συνεργασίας μας με το ΕΚΕΤΑ, ένα εκ των σπουδαιότερων ερευνητικών κέντρων στον τομέα του στην Βόρεια Ελλάδα,  πρόθεσή μας είναι να ενσωματώσουμε όλες τις απαραίτητες τεχνολογίες που θεωρούνται καινοτόμες και αναγκαίες για την αναβάθμιση των προσφερόμενων προς τους πολίτες και επιχειρήσεις υπηρεσιών» σημείωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News