Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας. Η αγορά εργασίας των ΗΠΑ ανακάμπτει τον Οκτώβριο,  καθώς οι θέσεις εργασίας -πλην του τομέα της γεωργίας – αυξήθηκαν κατά 531.000,  έναντι εκτίμησης του Dow Jones για 450.000.

Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,6% από 4,8% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι προβλέψεις το τοποθετούσαν στο 4,7%.

Ισχυρότερη εικόνα παρουσιάζει ο ιδιωτικός τομέας, με τις θέσεις εργασίας να αυξάνονται κατά 604.00 ενώ στο δημόσιο τομέα οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά 73.000, συρρικώνοντας το συνολικό αριθμό των θέσεων για τον Οκτώβριο.

Η ισχυρή ανάπτυξη της αγοράς εργασίας έρχεται να προστεθεί και στην αναθεώρηση προς τα πάνω των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας του Σεπτεμβρίου, οι οποίες τελικά ανήλθαν σε 312.οοο έναντι 194.000, που είχε ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας. 

Μισθοί -ανεργία 

Οι μισθοί ενισχύθηκαν κατά 0,4% τον Οκτώβριο , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και ενισχύθηκαν κατά 4,9% σε ετήσια βάση, αντανακλώντας τις πληθωριστικές πιέσεις που έχουν ενταθεί κατά τη διάρκεια του έτους.

Η πτώση του ποσοστού ανεργίας ήρθε με το ποσοστό συμμετοχής του εργατικού δυναμικού να παραμένει σταθερό στο 61,6%, 1,7 %  κάτω από το επίπεδο του Φεβρουαρίου 2020 , δηλαδή πριν από την κήρυξη της πανδημίας. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 3 εκατ. αμερικάνοι δεν συγκαταλέγονται στο εργατικό δυναμικό της χώρας, στοιχείο που δημιουργεί ανησυχίες για έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή