Ο δήμαρχος του Μαϊάμι Francis Suarez, είχε δηλώσει στο Twitter πως θα λάβει τον επόμενο μισθό του σε Bitcoin (BTC).

Εμπνευσμένος από αυτόν, ο νέο-εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης Eric Adams δεσμεύτηκε να λάβει τους τρεις πρώτους μισθούς του σε Bitcoin.

Ο δήμαρχος του Μαϊάμι

Ο δήμαρχος του Μαϊάμι Francis Suarez, ο οποίος μόλις εξασφάλισε μια δεύτερη θητεία αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε ότι θα δεχτεί το 100% του μισθού του σε Βitcoin. Στην εκπομπή “Cavuto: Coast to Coast” δήλωσε την Πέμπτη πως η κίνηση του αυτή αποδεικνύει ότι πρόκειται να αποτελέσει μια από τις πιο καινοτόμες κυβερνήσεις και το Μαϊάμι μία από τις πιο καινοτόμες πόλεις.

Διευκρίνισε ότι το Μαϊάμι δεν θα επιβάλει στους υπάλληλους της πόλης να δέχονται Bitcoin, ως μέσο πληρωμής. Αποκάλυψε πως ο CIO της πόλης ήταν ο πρώτος υπάλληλος που πληρώθηκε ένα ποσοστό του μισθού του στο κρυπτονόμισμα.

Έτσι στην εκπομπή εξήγησε στον οικοδεσπότη Neil Cavuto: «Θα γίνω υπάλληλος νούμερο δύο. Θα παίρνω το 100% του μισθού μου σε Βitcoin», κάτι που επιβεβαίωσε και με αντίστοιχο tweet του.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο Δημοκρατικός Eric Adams, κέρδισε τις εκλογές την Τρίτη ως ο επόμενος δήμαρχος της Νέας Υόρκης. Ήδη πραγματοποιεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις, στις οποίες είχε περιλάβει και τη στήριξη του κρυπτονομίσματος. Για τον λόγο αυτό, αποφάσισε να αποτελέσει το παράδειγμα ‘υιοθέτησης’ και να δεχθεί τους 3 πρώτους μισθούς του σε Bitcoin (BTC).

Σε δήλωση του στο Twitter κατέγραψε γλαφυρά: «Στη Νέα Υόρκη στοχεύουμε πάντα σε μεγάλα επιτεύγματα, οπότε θα πάρω τους πρώτους ΤΡΕΙΣ μισθούς μου σε Bitcoin, όταν γίνω δήμαρχος. Η Νέα Υόρκη θα γίνει το κέντρο της βιομηχανίας των κρυπτονομισμάτων και άλλων ταχέως αναπτυσσόμενων, καινοτόμων βιομηχανιών! Απλά περιμένετε!».

Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν η πόλη της Νέας Υόρκης μπορεί να πληρώσει τον Adams απευθείας σε Bitcoin. Όταν οι επαγγελματίες αθλητές (όπως οι παίκτες του NFL Russell Okung και Sean Culkin) ισχυρίστηκαν ότι δέχονται τους δικούς τους μισθούς σε Bitcoin, στην πραγματικότητα ήταν σε συνεργασία με την εφαρμογή πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου ‘Strike’. Ουσιαστικά, οι ομάδες εξακολουθούσαν να πλήρωναν τους αντίστοιχους παίκτες τους σε δολάρια ΗΠΑ και στη συνέχεια η καθεμία μετέτρεπε το ποσό σε Bitcoin χρησιμοποιώντας την υπηρεσία του ‘Strike’.

Η στήριξη των προέδρων

Η απόφαση του Adams έρχεται μετά την αντίστοιχη αποδοχή του επανεκλεγέντα δήμαρχου του Μαϊάμι, Suarez.

Ο Suarez έγραψε στον Adams εχθές στο Twitter: «Touché», δηλαδή συγκινημένος, «Συγχαρητήρια για τις εκλογές και ανυπομονώ για τον φιλικό ανταγωνισμό, ώστε να γίνουν οι αντίστοιχες πόλεις μας πρωτεύουσες των κρυπτονομισμάτων!»

Μπορεί να υπάρχει κάτι περισσότερο στην ιδέα ενός ‘φιλικού ανταγωνισμού’ μεταξύ της Νέας Υόρκης και του Μαϊάμι, όσον αφορά στην καλλιέργεια βιομηχανιών κρυπτονομισμάτων και blockchain στις αντίστοιχες πόλεις τους.

MiamiCoin VS CityCoin

Την Τετάρτη, ο Adams ανέφερε στο Bloomberg ότι σκοπεύει να λανσάρει ένα κρυπτονόμισμα για τη Νέα Υόρκη, το CityCoin, ακολουθώντας τα βήματα του Μαϊάμι. Το κρυπτονόμισμα του Μαϊάμι, το επονομαζόμενο MiamiCoin, ξεκίνησε να κυκλοφορεί φέτος τον Αύγουστο.

H επίσημη σελίδα στο Twitter του CityCoin έγραψε την περασμένη εβδομάδα ότι το MiamiCoin έχει δημιουργήσει έσοδα σχεδόν 20 εκατομμυρίων δολαρίων για το Μαϊάμι από την κυκλοφορία του τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News